Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 12. hafta maçları kapsamında İstanbulspor Beylikdüzü ile karşı karşıya geldi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan zorlu mücadeleye Fikret Can Akın, Calvin Harris, Hakan Yapar, Charles Jackson ve Kerem Özkan 5’i ile çıkan Büyükşehir’in güçlü rakibi Beylikdüzü ise sahada Brandon Brown, Berkay Sinirlioğlu, Uğur Can Aksoy, Mustafa Baki Görür ve Walter Lemon 5’i ile yer aldı.


 
Galibiyet isteyen bir takım
Mücadeleye hızlı başlayan konuk ekip ilk çeyreği 19-24 önde kapattı. 2. periyotta yaptığı değişikliklerle oyun kurgusunu değiştiren Büyükşehir Basket’in deneyimli antrenörü Burak Bıyıktay, daha agresif bir oyun oynamaları için benchten öğrencilerine uyarılarda bulundu. Yeşil siyahlı ekip yapılan değişiklikler ve başarılı hücumları destekleyen sert savunmalar neticesinde mücadelenin ilk yarısını 42-38 önde tamamladı.
 
Yenilmezlik 8 maça çıktı
Maçın 3. çeyreğinde de oyun üstünlüğü ev sahibi Büyükşehir’de iken; konuk ekip dış atışlarda önemli bir istatistik elde etti. Buna rağmen savunma disiplininden ödün vermeyen Büyükşehir Basket son periyoda 61-56’lık skor avantajı ile girdi. Müsabakanın son dakikalarında da kıyasıya bir rekabet gözlenirken; Büyükşehir Basketbol Takımı taraftarının da desteğiyle güçlü rakibini 80-71 yenmesini bildi. Sakarya’nın dev adamları bu sonuçla yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.