Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında Gaziantep Basketbol ile karşılaştı. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Kulüp Başkanı Akgün Altuğ, Şansal Büyüka ve çok sayıda taraftar izledi.

İlk çeyrek 27-14

Mücadeleye Lazeric Jones, Metecan Birsen, Calvin Harris, Nathan Boothe ve Moustapha Fall 5’i ile çıkan Büyükşehir, Metecan Birsen, Nathan Boothe ve Moustapha Fall’ın basketleriyle ilk 2 dakikayı 7-0’la geçti. İlk çeyrekte 4.30 dakika geride kalırken Nathan Boothe ve Calvin Harris’in üçlükleriyle skor 16-3’e geldi ve Gaziantep Basketbol maçın ilk molasını aldı. Mücadeleye hücum ve savunmada etkili başlayan Büyükşehir, ilk çeyreği 27-14 önde kapattı.

İlk yarı 42-27

Mücadelenin ikinci çeyreği Gaziantep Basketbol’un 3 sayılık isabetiyle başladı. Rakibine Nathan Boothe ve Moustapha Fall’un isabetleriyle karşılık veren Büyükşehir, çeyreğin ilk iki dakikasını 32-17 önde geçti. İlk yarının sonunda rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Büyükşehir, soyunma odasına 19 sayı farkla 46-27 önde gitti. 2 sayılık atışlarda 13 isabet bulan Büyükşehir’de ilk yarı sonunda Calvin Harris 12, Nathan Boothe 10 sayı üretti.

Maç sonucu 79-57

İkinci yarıya Sean Armand’ın 3 sayılık isabetiyle başlayan Gaziantep Basketbol’a Nathan Boothe’in 4 sayısıyla karşılık veren Büyükşehir, ilk 2 dakikanın sonunda farkı 20 sayıya çıkardı: 50-30. İlk 5 dakika ise Büyükşehir’in 54-45’lik üstünlüğüyle geçildi. Moustapha Fall’un 3 kişinin arasından bulduğu smaç ve Doğukan Şanlı’nın 3 sayılık isabetiyle Büyükşehir, 1 dakika kala farkı 23 sayıya çıkardı: 63-40 ve çeyrek bu sonuçla tamamlandı. Son çeyrekte de rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Büyükşehir, parkeden 22 sayı farkı 79-57’lik skorla galip ayrıldı ve ligdeki 6. galibiyetini elde etti.