Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü’nün tecrübeli koçu Selçuk Ernak, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Basketbolseverleri 28 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak olan Muratbey Uşak maçına davet eden Koç Selçuk Ernak, hazırlık süreci ve takım uyumu hakkında bilgiler paylaştı.

“Daha uyumlu bir takım”

Tahincioğlu Süper Lig hazırlıklarını değerlendiren Koç Selçuk Ernak, “Bu sene çok daha büyük bir denizde yüzeceğiz. Mücadeleci karakteriyle ön plana çıkacak bir takım bir araya getirmeye çalıştık. Çok genç bir takımız ama ben bugüne kadar geçirdiğimiz hazırlık döneminden çok memnunum. Hazırlık maçlarıyla beraber biraz hızlandık. Daha uyumlu bir takım haline geldik. Uyum konusunda daha yolun yarısındayız. Bolu kampından beri oyuncularımıza çok ciddi bir yükleme yaptık. Tüm oyuncularımız on beş gün sonra bu ligi sakatlıksız çıkartabilecek güce erişeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Seyircimizi özledik”

“Seyircilerimiz bizim geçen seneki heyecanımızın çok önemli bir parçasıydı. Hatta çok önemli iki maçımızı bir tanesi dışarıda seyircisiz olduğu için bir tanesi içeride seyircisiz olduğu için onlardan mahrum oynamıştık. Bizim lige çıktığımız ve şampiyon olduğumuz maçlarda kendi seyircimiz yoktu. Dolayısıyla biz onları özledik. İnşallah onlarda bizi özlemişlerdir. Daha büyük bir salonda daha zor rakiplere karşı oynayacağız. Bunu herkes çok istedi. Kulüp, sporcu, antrenör, seyirci ve şehir çok sahiplendi bu işi. Şimdi olayın gerçekleştiği yerde işin zorlaştığı yerde iyice birbirimize kenetlenmemiz lazım. Bu salonu doldurmak diğer salonu doldurmak kadar kolay değil. Her gün yanımızda olacak bir seyirciye ihtiyacımız var” diye konuştu.