9 Temmuz 2017 Tarihine kadar Sakarya’da kamp yapacak olan Türkiye U15 Erkek Basketbol Milli Takımı, antrenmanlarını Adapazarı Atatürk Spor Salonunda yapıyor.

Bulgaristan ile 3 özel hazırlık müsabakası oynayacak olan Türkiye U15 Milli Takımı, ilk hazırlık müsabakasını Adapazarı Atatürk Spor Salonunda oynadı.

Burak Aktaş ve Esra Yıldız’ın hakem olarak görev yaptığı hazırlık müsabakasında Türkiye U15 Milli takımının ilk 5’inde Emir Oflaz, Tibet Görener, Alperen Şengün, Furkan Haltalı, Atacan Atsüren, Bulgaristan U15 Milli takımında ise Kristian İkonomov, Adrey Dulgeru, Vasil Popov, Deyan Yurukov ve Victor Margaritov yer aldı.

Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev, “İlimizde kamp çalışmalarını sürdüren Türkiye Basketbol U14 Erkek Milli Takımı ve sporseverler hazırlık maçını yakından takip ettiler. Türkiye U15 Milli takımı Erhan Ernak, Bulgaristan U15 Milli takımı ise Hristo Cenov antrenörlüğünde hazırlık maçına çıktı.

Milli takımda Evren Ekinci, Enes Bayraktar, Ozan Koşi, Lemi Şengül, Ege Ülker , Özcan Korkut, Umut Şenel, Saper Davit Mutaf, Fatih Mehmet Bardak, Efe Sarıca ilerleyen dakikalarda hazırlık müsabakasında forma giyen isimler oldu.

Milli takım, Bulgaristan karşısında ilk hazırlık maçına tutuk başladı.  6 Periyot üzerinden oynanan müsabakanın ilk periyodunu konuk ülke, 14-13 önde tamamladı. Daha sonra toparlanan milliler, ilk yarıyı 30-26 önde bitirdi. 3. Periyodda da mili takım, konuk ekip karşısında üstünlüğünü devam ettirdi. 50-33.

Türkiye U15 Milli takımı, Bulgaristan Milli takımını 108 -66 yendi.

Türkiye U15 Milli Takımı, Bulgaristan milli takımı ile 8 Temmuz ve 9 Temmuz 2017 Tarihlerinde birer kez daha hazırlık maçı oynayacak.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel yaptığı açıklamada, “İlimizde kamp yapan ve hazırlıklarını sürdüren Türkiye U15 Erkek ve U14 Erkek Basketbol Milli Takımlarımızı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Hafta sonu da 3 x 3 Basketbol Turnuvası var. Basketbol İl Temsilciliğine, ilimiz sporuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.