Sakaryaspor Kulüp Başkanı İsmail Gürses ve yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet, futbolcular, spor basını ve taraftarlarla birlikte kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda konuşan Başkan İsmail Gürses, merak edilen konulara açıklık getirdi. Gürses, oyuncuların peşinat alacaklarının yüzde 50’sinin hesaplara yatırıldığını belirtirken, “Oyunculara 500 bin dolar borcumuz vardı. Şimdi 300 bin dolara yakın bir borç kaldı” dedi.

Biz bize yeteriz!

Başkan Gürses yaptığı açıklamada, “Biz bize yeteriz. Bize dışardan kimsenin desteği yok. Ne siyasilerden ne iş adamlarından fayda var. Sakaryaspor’u düşünen, Sakaryaspor ile sevinen taraftar, basın ve yönetim haricinde herkes yalan. Kimseye ihtiyacımız yok. Stat gelirimiz bize yeter. Futbolcularımıza borcumuz vardı. Bugün itibariyle peşinatların yüzde 50’si ödendi. Bu paralar Belediye’den gelen para ile ödenmedi. Yönetim kurulumuzun kendi birikimi ile ödendi” dedi.

Stada gelmelerini hazmedemiyorum

Gürses, “Bu şehirde para kazanıp, sermaye yapıp Sakaryaspor'a faydası olmayanların stada gelmelerini hazmedemiyoruz. Burada bize tek destek olan, para bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'dur. Bugüne kadar sustuysak bu bizim edebimizdendir. Sakaryaspor’un menfaatleri söz konusu olduğu için çok yutkundum. En iyi cevap sahada verilir ama maalesef gerekli cevabı veremedik. 30 puan topladık asla başarısız değiliz. Vura vur gitmeyi gönül isterdi. Bazı transferler tutmayınca tutmuyor. 1999’dan gelen Belediye döneminin borçlarını ödüyoruz şuan. Bu borç bizim babamızın borcu değil. Aziz Duran ve sonraki dönemin borcunu ödüyoruz. Herkes borcundan sorumluysa ödesin borcunu. Onların yaptığı SSK ve vergi borçlarını ben ödüyorum. Biz buraya borç ödemeye gelmedik” diye konuştu.

Biz Sakaryaspor’dan maaş almıyoruz!

Başkan Gürses, “Bugüne kadar sadece Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmeleri ile gelen para var. Öyle bir algı var ki sanki Belediye’nin verdiği parayı yiyoruz. Belediye’nin kadrolu elemanı değiliz. Biz Sakaryaspor’dan maaş da almıyoruz. Bizler cebimizden para koyarak iş yapıyoruz” dedi.

Algı oluşturuluyor!

Gürses, “Bu kulüp batmış gibi bir algı oluşturuluyor. 1 milyon 370 bin TL borcumuz vardı. Peşinatların yarısı ödendi. Hatta bazı oyuncuların yok denecek kadar az bir borç kaldı. Toplamda 300 bin dolar borcumuz kaldı oyunculara. Bundan mı korkacağız? Bunu da yapamıyorsak bu şehir kapıyı kilitlesin gitsin” dedi.

Devre arası operasyon yapıldı

Başkan Gürses, takım içinde huzursuzluklarla ilgili olarak, “Takım içinde bir huzursuzluk vardı. Devre arasında gereken operasyon yapılmıştır ve sorun ortadan kalkmıştır. Bu iş taraftarsız, basınsız, yönetimsiz, karakterli futbolcusuz olmuyor. Bu sezon lig atlamamız gerekiyor. 1’nci Lige çıktıktan sonra orada 1 sezon dinlenebiliriz. 1’nci Ligin 18 milyon TL geliri var. Bu para Sakaryaspor’u sıfırlar. Ondan sonrası inşallah çok daha güzel olacak. Ama bu sezon lig atlamamız lazım ve bunu da başaracağız” dedi.

Toplam bütçe 10 milyon 534 bin TL

Başkan Gürses ayrıca bu sezon kurulan takımın toplam bütçesini de açıkladı. Gürses, “Bu takımın toplam bütçesi, gidenler dahil 10 milyon 534 bin TL’dir. Fazlası yoktur” dedi.

Transfer yapmak için…

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gürses, transfer yapabilmek için vergi ve SSK taksitlerinin yatırılması gerektiğini belirterek, “Transfer yapabilmek için şuan vergiye 810 bin TL para ödemesi yapmak gerekiyor. Bu ödeme yapılırsa transfer yaparız. Şuan için transfer yapmak gibi bir durumumuz yok. Ancak 31 Ocak’a kadar süre var. Bakacağız” dedi.