Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Trt Spor ekranlarında ‘Spor Her Yerde’ programının canlı yayın konuğu oldu. Sunuculuğunu Faruk Mutkan’ın üstlendiği programda 22-23 Eylül tarihlerinde Sakarya’da gerçekleştirilecek Uluslararası MTB Cup yarışları ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi projesi konuşuldu. Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Berat Alphan ile Büyükşehir Bisiklet Takımı sporcusu Halil İbrahim Doğan’da canlı yayında yer aldı.

Vadi yarışlara hazır

Başkan Toçoğlu, “Dünya Bisiklet Birliği tarafından Katar’da 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nın Sakarya’da yapılacağı açıklandı. Şampiyona için bizde şehrimize Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ni kazandırıyoruz. Projemiz şampiyonaya hemen hemen hazır durumda. Cumhurbaşkanlığımız himayesine alınan şampiyona için çok kısa süre içerisinde 180 bin dönümlük bu alanda projemizi hayata geçirdik. 12 ay kullanılabilecek ve sporcularımızın devamlı antreman yapabileceği bir alan ortaya çıkardık. Şampiyonanın şehrimizde olacağının açıklanmasının ardından bisiklet takımımızı kurduk. İnşallah Sakarya olarak hem hafta sonu yapılacak yarışlara hem de 2020 yılında harika bir ev sahipliği yapacağız” dedi.

Spora yatırımlarımız devam edecek

“Büyükşehir Belediyesi olarak da spora ciddi yatırımlar yaptık, yapıyoruz. Basketbol takımımız Süper Lig’de. İnşallah sporun her branşında Sakarya hak ettiği yerlere çıkacak. Biz şehrimizde bisiklet kültürü oluşturmak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bisiklete dikkat çekerek bu sporu yaygınlaştırmak istedik. Bisiklet yolları inşa ettik. Hayata geçirdiğimiz yeni duble yollarda bisiklet yolları da inşa ediyoruz. Biz tabi sadece bisiklet sporuna değil, bütün amatör sporlara çok ciddi önem veriyor, çalışmalar yapıyoruz. Tesisleşme olmadan sportif başarının olmayacağına inanıyor; sporcu yetiştirmek için altyapılara özen gösteriyoruz. İnşallah Sakarya’da amatör sporların her dalında örnek olan bir şehir olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bisiklet müzesi olacak

22-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışlara ilişkin bilgiler veren Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Berat Alphan, “C1 sınıfında bir kategori. 150’yi aşkın sporcu, 30 farklı ülkeden katılım oldu. Ülkemizde son dönemde yapılan en büyük organizasyon. 2020 öncesinde hazırlık olarak yapılan bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Katar’da şampiyona ülkemize verilir verilmez çok hızlı ve çok seri çalışmalar yapıldı. En iyisi, en güzeli yapıldı. Sporcular ve birçok ülke Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ndeki çalışmaları yakından takip etti. İlk defa bisiklet müzesi yapılıyor. Müzede bisikletin tarihine ilişkin materyaller olacak ve aynı zamanda projede bisiklet sporuna başlamak isteyenler için eğitim merkezi olacak” dedi. Sporcu Halil İbrahim Doğan ise şampiyona için hazırlıklarının sürdüğünü ve hedeflerinin kürsü olduğunu dile getirdi.