Arifiye Belediyesi tarafından her yıl Geleneksel olarak düzenlenen Ortaokullar Arası İlçe Futbol Turnuvasında 2017 yılı Şampiyonluk Kupasının sahibi  Milli Egemenlik Ortaokulu oldu.

Bu yıl, 8-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılan ve 10 takımın katıldığı futbol turnuvasında, final maçı Arifiye Ortaokulu ile Milli Egemenlik Ortaokulu arasında Arifiye Belediyesi Spor Kompleksinde oynandı. Büyük çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın normal süresi 2 - 2 beraberlikle sonuçlanınca, şampiyonu belirlemek için penaltı atışlarına geçildi. Ve penaltı atışlarında gülen taraf Milli Egemenlik Ortaokulu oldu.

Karşılaşma sonunda düzenlenen ödül töreninde turnuva üçüncüsü olan Ekrem Oba Ortaokulu, üçüncülük kupasını ve hediye çeklerini Arifiye Belediyesi Meclis üyesi Cesim Çelik'in elinden aldı.



Turnuvada ikinci olan Arifiye Ortaokulu ise ikincilik kupasını ve hediye çeklerini Arifiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Akbaş, şampiyon olan Milli Egemenlik Ortaokulu ise Şampiyonluk kupasını ve hediye çeklerini Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'nun elinden aldı.
Başkan Karakullukçu yaptığı konuşmada; "Sevgili gençler öncelikle şu an, yoğun programı nedeniyle aramızda olamayan, Sayın Kaymakamımız Adem Yazıcı'nın tebriklerini ileterek sözlerime başlıyorum. Arifiye Belediyesi olarak Geleneksel hale getirerek her yıl düzenlediğimiz Futbol Turnuvamıza gösterdiğiniz ilgi ve katılım nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Tabi, bu bir müsabaka. Futbolda kaybetmekte var, kazanmakta. Bizim buradaki amacımız, siz değerli gençlerimizi bir araya getirerek, bir birinizi tanımanız, dostluklar kurmanız. Yani, burada futbol bahane, kurulan dostluklar şahane. Sizler bizim gönlümüzün şampiyonusunuz. Sizlere şans vermek ve Türk Futboluna sporcular hediye etmek istiyoruz. Bakın, bu gün Arifiye'mizde sporun her branşında şampiyon olan, madalya alan, Arifiye'mizi ve Ülkemizi, Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası Müsabakalarda başarı ile temsil eden arkadaşlarınız var. Sizin de hedefiniz bu olsun. İçinizdeki enerjiyi, heyecanı daima ülkemiz ve Aziz Milletimiz için kullanın. Bu arada, sizler için yapılan bu yatırımlara da hakkıyla sahip çıkıp, malzemelerinizi ve spor aletlerini itinalı kullanın. Tekrar, hepinizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese, değerli hocalarımıza ve okul müdürü arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum" dedi.