Ödül törenine geçmeden önce Spor Hekimi Uzm. Dr. Abdullah Şerefoğlu ‘’Sık Görülen Spor Yaralanmaları ve Korunma Yöntemleri’’ hakkında sporcu ve antrenörlere bir sunum gerçekleştirdi.

Düzenlenen törene Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, sporcular ve antrenörler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “Şehrimizde amatör spor branşlarıyla ilgili yaptığımız çalışmalarda bizlere yol gösteren, her zaman yanımızda olan Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş Beyefendiye, özellikle spor tesisleri konusundaki büyük desteklerinden dolayı tüm faaliyetlerimizde bizlerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, Sayın Milletvekillerimize ve amatör spora emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, amatör spor haftasının spor camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından gerçekleşen ödül töreninde farklı branşlarda 34 sporcu yılın enleri ödülünün sahibi oldu. Ayrıca başarılı sporcuların yetişmelerinde emeği geçen antrenörleri de unutulmayarak protokol üyelerince plaket ile ödüllendirildi.
Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, ödül alan sporcu ve antrenörlerle protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.