Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Yaz Spor Okullarında 05-18 yaş arası 9 bin 600 genç 24 branşta ücretsiz eğitim görüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 16 ilçede 54 branşta spor faaliyetlerini sürdürüyoruz. İl Müdürlüğümüz bünyesinde ise 23 branşta 65 antrenörümüzle gençlerin hizmetindeyiz. Faal sporcu sayısı 7 bin 200’ün üzerinde. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 71 bin 60 öğrenciye spor yaptırdık” dedi.

Sporu tüm topluma yaymayı, çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasını ve onların sağlıklı bir birey olarak yetişmesini hedeflediklerini dile getiren İl Müdürü Arif Özsoy, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl 81 ilde uygulanan Yaz Spor Okullarında vatanını ve milletini seven, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza yönelik gençlik ve spor faaliyetlerimiz, yıl boyunca konusunda uzman antrenörler eşliğinde tesislerimizde devam ediyor” dedi.

İl Spor Merkezlerine kayıt yaptıran çocuklara spor ve okul hayatında başarılar dileyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Yaz Spor Okullarında atıcılık, avcılık, cimnastik, karate, tenis, atletizm, güreş, kick boks, voleybol, badminton, halter, kürek, yüzme (ücretli), basketbol, hentbol, masa tenisi, triatlon, bisiklet, judo, taekwondo, eskrim, boks, kano, wushu ve futbol dallarında yaz boyunca eğitim verileceğini belirtti.

Spora engel yok

Engelliler İl Spor Merkezleri’nde engelli öğrenciler ve özel sporcular 12 spor dalında ücretsiz eğitim görecek. Bedensel engelliler atletizm, halter, masa tenisi, yüzme, okçuluk ve bocce spor dalında, işitme engelliler güreş, karate, taekwondo, atletizm, judo ve bisiklet dalında, görme engelliler atletizm, judo, yüzme ve özel sporcular ise atletizm, cimnastik ile masa tenisi dalında spor eğitimleriyle buluşacak.