Yüzme eğitimlerini Sakarya Kent Park Olimpik Yüzme Havuzu'nda alan çocuklara, kurs sonunda sertifikaları törenle verildi. Yüzme kursu sonunda yapılan törene Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Kobaş Yüzme Kursu Yöneticisi Meydan Kobaş ve Kobaş Yüzme Kulübü Hocaları katıldı.


4 bin öğrenci
Sertifika töreninde konuşma yapan Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, yüzmenin sağlık açısından da önemli bir spor olduğuna dikkat çekerek,  “Yüzme tüm kas gruplarını eşit şekilde çalıştıran bir spor olması sebebiyle çocukların gelişiminde de önemli bir yere sahip. Çocuk spor yoluyla çevresini tanıyor, iletişim kuruyor, kendine güveni artıyor. Psikolojik açıdan kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi ve başarıya odaklanmayı spor yaparak daha iyi öğrenir. Bu nedenle önem verdiğimiz ve beşincisini düzenlediğimiz Yüzme Kursları ile bu güne kadar 4 bine yakın öğrencimiz yüzme öğrendi” dedi.


Güvenleri artıyor
Kursta verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Kobaş Yüzme Kulübü İşletmecisi Meydan Kobaş, "Kursa katılan öğrencilerimizin neredeyse tamamı orta kulvarda yüzebilme aşamasına geldi. Çocukları çalıştıran her takımda 3 antrenör 1 tane de genel koordinatör bulunuyordu. Toplam 16 antrenörümüzün eğitimi ile çocuklar artık kendilerine daha güvenerek yüzebiliyor. Çocukların yüzmesine vesile olan Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye de teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından yüzme eğitimi alan çocukların sertifikaları dağıtıldı.