Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Şube Başkanı Akif Köse, Basketbol Süper Ligi’nde geride kalan 6 haftayı ve yeni transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Köse, “Ligin ilk 6 haftasın 5 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak kapattık. Kendi saha ve seyircimizin önünde Pertevniyal’e maalesef mağlup olduk. Ancak bu maçların telafisi var. İnşallah motivasyonumuzu hep üst düzeyde tutarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Takım kimyası
Akif Köse, “Türkiye Basketbol Ligi önceki senelere göre daha kaliteli bir lig. Takımlar ciddi transfer bütçeleri oluşturarak sezona başladılar. Bizimde bu bütçeler karşısında çok iyi bir takım kurduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Takımımızda güzel bir uyum var. 6 hafta sonunda bizim farkına vardığımız en önemli nokta takım kimyasının uyuşması oldu. Ancak şunu da unutmamamız gerekir; lig çok uzun bir maratom. Sonunun güzel olması en önemlisi. İnşallah sezon sonunda yönetim kurulu üyelerimiz, teknik ekibimiz, sporcularımız ve taraftarlarımızla sezonu şampiyonlukla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.


 
“Gündemimizde Ender Arslan yok”
Alper Saruhan ve son günlerde kamuoyunda adı sıklıkla anılan Ender Arslan transferleri hakkında da konuşan Köse, “Bilindiği üzere geçtiğimiz yılı Basketbol Süper Ligi takımlarından Trabzonspor’da geçiren Alper Saruhan’ı kadromuza kattık. Takıma büyük katkısının olacağını düşünüyoruz. Hem karakteri hem de oyun  içerisindeki pozisyonu bize çok uygun. İnşallah takımımıza güç katacaktır. Ayrıca son günlerde Ender Arslan’ın ismi takımımızla anılıyor. Ancak şuan bizim gündemimizde böyle bir transfer çalışması yok. Aynı zamanda bu transfere ayıracak bütçeye de  sahip değiliz. Bu konuyu da böylelikle kapatmış olalım” şeklinde konuştu.