İsmail Ertekin’le yolların ayrılmasının ardından Teknik Direktör Şaban Yıldırım Sakaryaspor’a 3 yıllık imza attı. En son 2010-2011 sezonunda Sakaryaspor’la şampiyonluk yaşayan tecrübeli teknik adam 7 yıl sonra yeniden yuvaya döndü. Yıldırım, yıllar sonra yine Sakaryaspor Teknik Direktörü kimliğiyle basın mensuplarının karşısına çıkmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek, bu durumdan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Sakaryaspor’un şampiyonluğu karşılayacak bir kadrosu olduğunu belirten Yıldırım, Ertekin’in bıraktığı oyun sisteminin güzel bir sistem olduğunu vurguladı. Yıldırım, şehirden gelen şampiyonluk isteğinin kendilerini motive eden bir baskı olarak değerlendirdiğini söyleyerek, “Bu baskıyı normal karşılıyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Bu çok zor değil” diye konuştu.

Ligden direk çıkma ihtimalinin olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Önümüzde 6 maç var. Bir maçı bay geçeceğiz. Önce altı maçı kazanıp ardından sonucu bekleyeceğiz. Samsunspor belki bu ligin en pahalı takımı. Devre arasında da iyi transferler yaptılar. ancak şuan ki konumda bizim şampiyonluğa daha çok ihtiyacımız var. Sakaryaspor’un gelecek planını 10 yıl önce yapsaydık bugün Başakşehir yerinde biz olurduk. Başakşehir takımı bu gibi işlerin nasıl ilerlemesini gösteren örnek bir takım” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde hazır bulunan Sakaryaspor Kulübü Başkanvekili Cumhur Genç ise, “İsmail hocaya teşekkür ediyoruz. Kendisi bize unutamayacağımız anlar yaşattı” diye konuştu.

Öte yandan Şaban Yıldırım’ın ekibinde Mesut Ünal, Vedat Battal, Sebahattin Yenilmez, kaleci antrenörü Sinan Sevim’in yanı sıra İsmail Öz ve Murat Balaban’ın da ekipte yer alıyor.