Sporx'in haberine göre; 2 ve 3’ncü Ligde yer alan 90 kulübün, Spor Toto Teşkilatı’nın her sezon uygulanan ödeme planlarında kısa bir süre önce değişikliğe giderek zor durumda kalmaları üzerine bu hafta oynanacak olan maçlara 45 dakika geç çıkma ve sahaya çıktıktan sonra bir dakika hareketsiz durarak teşkilatın kararını protesto etme kararı aldıkları iddia edildi.

Çarşamba günü Ankara Altınpark’da bir araya gelecek olan 90 kulüp Başkanının 2 ve 3’ncü Lig Kulüpler Birliği yönetim kurulu olarak aldıkları bu kararı kamuoyuna duyuracakları öğrenildi. 11 kişiden oluşan 2 ve 3’ncü Lig Kulüpler Birliği Yönetimi’nin Çarşamba günü ayrıca TBMM’ye giderek bir takım görüşmeler yapacağı ifade edildi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Sakaryaspor'un bu karara uyup uymayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Sıkıntılarla uğraşan 2 ve 3. Lig kulüp yetkilileri, teşkilatın haftalık maç programına aldığı müsabakalardan dolayı kulüplere isim hakkı adı altında ödediği paranın yeni düzenleme ile yarı yarıya düşeceğini belirterek konuyu hem TFF’ye hem de Spor Toto Teşkilatı’na ilettiklerini ifade ettiler. Yetkililer bu değişikliğin lig başladıktan sonra olmasının kendilerini daha da zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Her sezon yaptıkları uygulama çerçevesinde biz de ödeme planımızı yaparak transferler yaptık. Senetler ve çekler imzaladık. 5’nci haftaya geldik, ‘Durum değişti’ dediler. Sezon başında yapsalardı biz de ona göre planımızı yapardık. Kaldı ki 6-7 yıl önce kulüpler yenilgi, beraberlik ve galibiyete ne para alıyorsa bugün de aynısını alıyor. Biz zam beklerken mevcut olanı da elimizden aldılar” diyerek isyanlarını dile getirdiler.