Gençlik ve Spor Bakanlığı, yetenekli futbolcuların tespit edilmesi ve yetiştirilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla 13 Yaş Altı Futbol Altyapı Gelişim Projesini hayata geçirmişti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliğiyle düzenlediği 13 Yaş Altı Futbol Altyapı Gelişim Projesi Turnuvası Ankara, Adana ve Antalya'da oynanan Bölge Müsabakalarının 1. Kademe 1. Devre müsabakaları sona erdi. Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Sakarya’yı Ankara bölgesindeki Grup maçlarında başarıyla temsil etti.

Ankara’da Hasan Doğan Stadında düzenlenen müsabakalar sonrasında Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü, ilk sınavında Samsun Gençlik ve Spor’a 1-0 yenildi. Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü, ikinci sınavında Trabzon Gençlik ve Spor Hizmetleri Kulübü'nü 4-0 yendi. Temsilcimiz gruptaki diğer müsabakasında ise Ankara Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Spor takımını 2-0 yendi. 

1. Kademe 2. Devre müsabakaları 05-07 Nisan 2019 tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenecek. Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü önce Trabzon ardından Samsun temsilcisi ile karşılaşacak. 1. Kademe 3. Devre müsabakaları 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında Samsun’da, 1. Kademe 4. Devre müsabakaları ise 02-04 Mayıs 2019 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek.

2. kademe müsabakaları ise, tarafsız grup merkezlerinde 8 takımın katılımıyla, 4'er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak olup, gruplarında birinci ve ikinci olan toplam 4 takım yarı final ve final oynamaya hak kazanacak.