Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler İller Arası Karate Turnuvası’nın açılış seremonisine katıldı. Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen seremonide Türkiye Karate Federasyonu Başkanvekili Meydan Kobaş, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, antrenörler, sporcular ve aileleri yer aldı.

13 ilden 800 sporcu
Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “15 Temmuz darbe girişimini başarısızlığa uğratan bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Gerek lisanslı sporcu sayısı gerekse de uluslararası müsabakalarda alınan başarılar bizleri gururlandırıyor. 8 aylık maratonun sonunda bugün tatamide ter dökecek 13 ilden yaklaşık 800 sporcumuza başarılar diliyorum” derken; Türkiye Karate Federasyonu Başkanvekili Meydan Kobaş, “Karate sporumuz dünya ülkeleri arasında en güzel yerlere gelmiştir. Her zaman ilk 5’te yer almıştır. Çocuklarımızdan daha çok başarılar bekliyoruz” dedi.

"Spora desteğimiz sürecek"
Organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Memleketimizin atlattığı en büyük badirelerden biri olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın anısına düzenlenen anlamlı organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Futbol, basketbol ve bireysel sporlara yönelik desteklerimiz inşallah önümüzdeki süreçte de devam edecek. Beraberce ülkemiz için daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Başkan Toçoğlu, hakemlere ve başarılı olan sporculara ödüllerini takdim etti.