Seçim çalışmaları da artık teknolojiye ayak uyduracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda eski tarz propaganda faaliyetleri yerine sosyal medyanın kullanılacağını söyledi.

Yani seçim çalışmaları da artık teknolojik gelişmeye paralel olarak yapılacak. Sosyal medya daha fazla kullanılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi, cadde ve sokaklara bayrak ya da afiş asmak artık gerçekten eski tarz propaganda yöntemi ve oldukça ilkel.

Her şey, özellikle de teknoloji bu kadar gelişmişken, seçim çalışmalarının ve adayların bu gelişime ayak uydurmaması garip bir durum olurdu.

Zaten neredeyse bütün siyasiler sosyal medyayı fazlasıyla kullanıyor. Bu konuda da oldukça başarılılar.

Seçim çalışmaları deyince hepimizin aklına aynı şey geliyordur mutlaka.

Gece boyunca, partili gençlerin cadde ve sokaklara bayrak ve afiş asmaları, üzerinde siyasilerin fotoğraflarının bulunduğu seçim araçlarının son ses gürültü yaparak dolaşmaları.

Artık bu tür kampanyalardan vazgeçilmesi gerektiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir kez daha gündeme getirildi.

Aslında seçim çalışmalarıyla ilgili bir düzenleme yapıldığını ancak bu düzenlemeye hiçbir siyasi partinin uymadığını söyledi Cumhurbaşkanı.

Hatta, kimin daha çok bayrak astığının, hangi partinin adayının aracının şehirde daha fazla gürültü yaptığının bir güç göstergesi olduğunu ifade etti Erdoğan.

Ama gerçek şu ki, hem görüntü hem de gürültü kirliliği yapan bu tür propaganda çalışmalarına artık bir son vermenin zamanı geldi de geçti bile.

Artık bundan sonra seçim kampanyaları çevreye ve insana saygılı bir şekilde yürütülecek.

Parti teşkilatı ve seçim koordinasyon merkezilerinin olduğu yerlere bayrak asılabilecek, bunun dışında görüntü kirliliğine asla müsaade edilmeyecek.

Bunun yanında parti ve adaylar önemli bir maddi ve manevi maliyetten de kurtulmuş olacak.

Günümüz teknoloji çağı. 5 yaşındaki bir çocuğun bile teknolojik aletleri kullanabildiğini düşünürsek, seçim çalışmalarının da teknoloji ayak uydurmaması olmazsa olmazdı.

Bu nedenle alınan karar, doğru ve yerinde bir karar. Ancak tüm partilerin ve adayların bu karara uyması da çok önemli.

Bir de bu arada önemli bir detayı da atlamayalım; gelişen teknoloji ve bu teknolojinin günlük hayatta kullanılmasıyla, gazete okunurluğu da giderek azalıyor. Günümüzde sosyal medyanın yanı sıra internet siteleri artık daha revaçta.

Gazete okuma alışkanlığının giderek azalmasının dezavantaj olduğu bir gerçek. Dolayısıyla gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medyanın her alanda etkisini giderek artırmasına bakalım genelde ve yerelde siyasiler ayak uydurabilecek mi? Yoksa klasik usullere takılıp kalırlarsa işleri gerçekten zor.