Geçen akşam A Haberde yayınlanan “Söz Teması” programının konuklarından biri de Adil Gür’dü.
Malum Adil Gür “A&G Araştırma Şirketi’nin” sahibi. Zaten biz de O’nu yaptığı “kamuoyu araştırmalarından” tanıyoruz.
Bugüne kadar yaptığı birçok “kamuoyu araştırmalarında” da en doğru tahmini yapan şirketin sahibi…
Geçen akşam Adil Gür yapılan son bir anketin sonuçlarını açıkladı. Vatandaşa yöneltilen “bugün seçim olsa kime oy veririsiniz?” sorusuna aldıkları cevapları anlattı.
Vatandaşın bu soruya Temmuz sonunda “yüzde 58” AK Parti cevabı verdiğini ancak bu rakamın bugün “yüzde 55” civarında sabitlendiğini söyledi.
Anlayacağınız bugün, yarın veya ondan sonraki günlerde bir seçim olsa vatandaşın AK Parti’ye olan teveccühü “yüzde 55’in” altına düşmeyecek demektir…
Öte yandan “A&G Araştırma Şirketi” tarafından yapılan aynı ankette vatandaşa sorulan “en beğenilen lider kim?” sorusuna verilen cevap ise daha da ilginç.
Sokaktaki vatandaşın bu soruya verdiği cevap ise “yüzde 55 Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde olmuş.
Diğerleri yani Türkiye’de irili ufaklı ne kadar siyasi parti lideri varsa bunların toplamı da “yüzde 44’te” kalmış…
Anketten çıkar diğer bir çarpıcı sonuç ise vatandaşın “Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?” sorusuna verdiği cevap olmuş.
 Buna göre Haziran ayında vatandaşların “Başkanlık sistemine” verdiği destek “yüzde 37,4” iken bu oran Ekim ayında “yüzde 45,1’e” yükselmiş.
Desteklemeyenlerin sayısında ki düşüş ve “fikri olmayanların” oranının da “yüzde 14,4” olduğu düşünülürse vatandaş kafasında “başkanlık sistemini” bitirmiş demektir…
Bu arada anket sonuçlarını ayrı ayrı inceleyip genel bir sonuç çıkarmamız gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan isminin her şeyin önüne geçtiği görülüyor.
Nitekim vatandaşın “bugün seçim olsa kime oy veririsiniz?” sorusuna verdiği cevapla “en beğenilen lider kim?” sorusuna verdiği cevap yüzdeleri aynı.
Bu da vatandaşın önüne hangi “sandık” konulursa konsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne derse o yönde “oy” kullanacağını gösteriyor…
Kim ne derse desin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekten “gücünü milletten alan” Türkiye’nin tartışmasız lideridir.
Maazallah Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasa bu ülkede ne “koalisyonlar” biter ne de bu şehirde AK Partili belediye başkanı ve milletvekili kalır.
Netice itibariyle “son anket sonuçları” Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçeğini bir kez daha ortaya koydu! Kendilerini “bulunmaz Hint kumaşı” zanneden zevata duyurulur…