Dede Korkut'un Paltosu
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesinin 80. Çınaraltı Sohbetlerinde Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz, yeni yayınlanan eseri Dede Korkut’un Paltosu başlıklı bir konuşma yaptı. İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni'nin yönettiği sohbeti, 21 Mayıs 2016 günü Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat ve Müze Kütüphanesinde seçkin bir davetli topluluğu takip etti.

Bir Alperen
Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce'nin yayınlanmış kırk eseri bulunuyor. Yıllardır Yesevi dergisini çıkaran Erdoğan hakkında yazılan yazılar bir kitapta toplandı: “Kültüre Adanmış Bir Ömür: Erdoğan Aslıyüce”

Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı
CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın kitabı. Balbay, yapıtında ülkemizin geleceğine dair yorumlarda bulunuyor. Yurtseverlerin beğeneceği bir kitap.

Tabutluğa Giden Yol
1944 olayları Türk milliyetçiliğinde önemli bir rol oynar. 1950’li yılların Orkun dergisinde, Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız’ın da aralarında bulunduğu Türk milliyetçilerinin davası bir yazı serisi olarak yayımlanmıştı. Murat Yılmaz’ın hazırladığı “1944-1945 Irkçılık Turancılık Davası Tefrikası”, bu yazıların bir araya getirilmiş halidir. Eser, Umay Kitap’tan çıktı.

Rus Harcında Eriyen Türkler
Sebahattin Şimşir’in kaleme aldığı “Rus Harcında Eriyen Türkler” kitabı, Türklerin aslında dünya tarih ve kültürünün ne denli merkezinde olduğunu gösteriyor. Kitabın, “Bize dikte ettirilen batı eksenli tarih anlayışından farklı olarak, Türk ve doğu eksenli ve özgüvenli olarak kaleme alındığı” görülüyor. Kitap Post yayınlarından çıktı.