Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Serdivan Belediye Başkan adayı Zafer Kazan seçmenlerle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bosna Sancak Derneğini ziyaret eden Kazan, projelerini anlattı ve destek istedi.

Derneklerin, vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının, dayanışma ve yardımlaşma gibi çok önemli bir rolü olduğunu anlatan Zafer Kazan, hem toplum bütünlüğünün sağlamasında hem de farklı görüş ve önerilerle demokratik bir toplum düzeni oluşumunda bu kuruluşların ne kadar gerekli olduğuna dikkat çekti.

Özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle faaliyet göstermekte zorlanan bu kuruluşları, göreve geldiği taktirde destekleyeceklerini ifade eden Zafer Kazan, “Demokratik toplumun en temel yapı taşlarından dernekler, vakıflar ve sivil toplum kuruluşları hem maddi hem de fiziki imkansızlıklar nedeniyle yeteri kadar faaliyet gösteremiyorlar. Oysa biz biliyoruz ki dayanışma ve yardımlaşma ile toplumlarda birlik beraberliği sağlayan bu kuruluşlar aynı zamanda çok seslilik demektir. Göreve geldiğim takdirde kimden hangi görüşten demeden, din, dil, ırk ayrımı yapmadan, bu kuruluşları destekleyeceğim” şeklinde konuştu.

Dernekler Yerleşkesi ve Kent Konseyi

Şu an ihtiyaçların görülmesinde yeterli olmayan fiziki imkanları düzeltmek için projeler hazırladıklarını da ifade eden Kazan, “Hayali projeler vaat etmiyorum. Serdivan’da yaşayan herkesin faydalanabileceği, ekonomisine destek olabileceği, sosyalleşmeyi sağlayacak, dayanışmayı arttırıcı projeler ile herkese belediyenin varlığının halk için olduğunu göstermek istiyorum. Bu kapsamda Serdivan’da bulunan tüm dernekler için bir yerleşke yapacağız. Bu yerleşkenin içinde dernekler için ofislerin yanı sıra sekretaryasından, güvenlik görevlisine, konferans salonundan, toplantı salonlarına, kafeteryasına kadar her şey olacak. Yerleşke içindeki salonlardan sadece dernek ofisi yerleşkede olanlar değil, Serdivan’da faaliyet gösteren tüm dernekler randevu alarak ücretsiz yararlanacak. Yine bizim dönemimizde, şu an kağıt üzerinde varlığını sürdüren ilçe kent konseyini aktif hale getireceğiz. İlçe kent konseyi üzerinden Serdivan’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları sözlerini söyleyecek, ilçenin yönetimine katılacak. Lafla değil gerçekten Serdivan’ı birlikte yöneteceğiz. Destek vermeniz halinde 1 Nisan sabahından itibaren örnek teşkil edecek bir Serdivan Belediyesi için insana dokunan tüm projelerimiz ile birlikte biz hazırız” dedi.