Beşköprü Mahallesi sakinleri tarafından düzenlenen toplantıda Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu  ve dernek üyeleri de yer aldı.

Kazan’a sıkıntılarını anlatan 16 maddelik rapor ilettiler

Mahalle sakinleri başlıca taleplerini ve sıkıntılarını hazırladıkları 16 maddelik raporu Erdinç Bilaloğlu aracılığı ile Kazan’a ilettiler ve belediye başkanı olduğunda bu sorunları çözmesi talebinde bulundular.

Yaşadığı mahallenin sıkıntılarını böylesi ciddi bir çalışma ile kendisine ileten mahalle sakinlerine teşekkür eden Kazan, “Öncelikle yaşadığı yerin sorunlarını çözmek adına böylesi güzel bir irade örneği gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Aylardır kapı kapı bunu anlattık. Kanunlarda olmasına rağmen uygulamada bulunmayan bu mahalle meclislerinin ne kadar önemli olduğunu ifade ettik ve dedik ki göreve gelir gelmez bu meclisleri kurarak, aktif bir şekilde çalışmasını sağlayacağız. Tam da şu an sizlerin yaptığı gibi bu mahalle meclisleri kendi bölgesindeki sıkıntıları ve ihtiyaçları bizlere iletecek. Tıpkı şu an yaptığımız gibi bunları birlikte konuşacak ve çözümleri yine birlikte üreteceğiz. Birlikte yöneteceğiz, adil yöneteceğiz derken tam da bunu kastediyorum. Böylesi bir yönetimde adalet olur, böylesi bir yönetimde kimseye ayrıcalık tanınmaz ve belediye herkesin ihtiyacı doğrultusunda hizmet eder” dedi.

“Beton mu yiyeceğiz?”

Ekonomik açından çok sıkıntılı bir süreç yaşanan şu günlerde belediyelerin öncelikli görevinin halkı rahatlatacak çözümler üretmek olduğunu anlatan Zafer Kazan, “Belediyelerin bir an evvel gereksiz harcamalardan vazgeçip, üretime dayalı bir irade göstermesi gerekiyor. İnşaata ve sıcak paraya dayalı ekonomi artık tükendi. Kendi kendine yeten hatta dışarıya satan bir ülke iken İran’dan Mısır’dan patates, soğan satın almaya başladık. Çiftçimiz de hayvan yetiştiricilerimiz de borç batağında. Onları destekleyeceğiz çünkü biz biliyoruz ki tarımın sorunlarını, hayvancının, üreticinin sorunlarını çözmeden ayağa kalkamayız. Tarım alanlarını, meraları koruyamaz isek ne yapacağız beton mu yiyeceğiz!  Ekeceğiz, yetiştireceğiz ve sadece Serdivan’a değil tüm Sakarya’ya yeten bir Belediye olacağız” şeklinde konuştu.

“Serdivan’a adaleti getireceğiz”

“İnsanlarımız mutsuz. Çünkü bugün zor günler yaşıyor ve yarından endişe ediyor. Ancak hiçbir şey için geç değil önümüzde zamanımız var. Gelin 1 Nisanda Serdivanımız’a adaleti, eşitliği, komşusu aç iken tok yatamayan vicdanı getirelim. İsrafa ve şatafata son verelim. Üreten bir belediyenin, vatandaşlarının zor gününde yanında olan bir belediyenin mümkün olabildiğini gösterelim” sözleri ile üreten bir belediye vaat eden Serdivan Belediye Başkan Adayı Av. Zafer Kazan toplantıya katılanlara teşekkür etti.