SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım, “Biz Saadet Partililerin bu ülkenin gidişatıyla ilgili ciddi endişelerimiz var. Ekonomik gidişat, ahlaki erozyon ve Ortadoğu’daki karışıklık vs. ama en büyük endişelerimizden biri var olan bu kutuplaşmadır. Bu kutuplaşmanın bertaraf edilmesi en azından asgariye düşürülmesi için herkesin üzerine düşeni yapması elzemdir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni dönemle ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, bugün ülke olarak birçok sorunumuz olduğunu belirterek, “Fakat özellikle her seçim döneminde artan en büyük ve en tehlikeli sorunlardan biri de kutuplaşmadır. Bundan sonra başta yeni Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün siyasiler üsluplarına daha çok dikkat etmelidir” uyarısında bulundu.

“Bu ülkeye verilebilecek en büyük zarar, insanları kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve ötekileştirmektir” diyen Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Çünkü bir ülke için en değerli şey birlik ve beraberliktir. Bunu da temin etmenin yolu ortak paydalarımızı çoğaltmak ve güçlendirmektir. Bu ülkede yaşayan herkes her konuda aynı düşünmek zorunda değildir. Hatta ortak paydada buluşmak, olmazsa olmaz konularda beraber hareket etmek şartı ile bazı konularda farklı düşünmek farklı yaşamak zenginliktir.”

Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığını kaydeden Yıldırım , “Dünyaya bin yıl liderlik yapmış, şu anda bu potansiyeli olan bir ülkeyiz. Kendi içinde birlik ve bütünlüğü tesis edememiş bir ülkenin kendi sorunlarını çözmesi ve başkalarına faydalı olması düşünülemez” dedi.

Devlet adamı olmanın ayırıcı vasfına dikkat çeken Yıldırım, “Unutmayalım ki siyasette karar verici makamında oturanların gerektiğinde ülkesini nefsinden ve partisinden çok sevemiyor veya önceleyemiyorsa ondan devlet adamı olmaz. Bir partinin mensubu olmanın ölçüsü de, yanlışa yanlış diyebilmektedir. Bunun yanında yine herhangi bir partilinin partisi yanlış yaptığında o yanlışa yanlış diyemiyorsa o partilinin de kendisine partisine ve ülkesine faydalı olması düşünülemez” şeklinde konuştu.

“Hakaret, iftira ve tehdit dönemi geride kalsın!”

Eyüp Yıldırım açıklamasında şöyle konuştu, “Bir fikir sahibi fikrini anlatır veya savunurken, hakaret etmemeli, iftira atmamalı ve tehdit etmemelidir. Çünkü hakaretin, iftiranın, tehdidin olduğu ortamda barış, kardeşlik ve muhabbet olmaz. Bugün olduğu gibi gerginlik, kutuplaşma ve ancak ayrışma meydana gelir. Bu ülke Alevisi, Sünnisi ile Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile solcusu sağcısı ile, liberali, muhafazakarı ile ortak paydalarda bir araya geldiğinde büyük bir güç ve büyük bir devlettir. Aksi takdirde kutuplaştığında egemen güçler için bir yem ve oyuncaktır.”