Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım,  Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı münasebetiyle bir  mesaj yayınlayarak, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Cumhuriyet’in bundan 90 yıl önce asil milletimizin canları pahasına ortaya koyduğu büyük Fedakârlıklarla kurulduğunu kaydeden Yıldırım;  Türkiye’nin barış ve kardeşlik yurdu olduğu ölçüde Cumhuriyet’in gerçek manasına kavuşacağını vurguladı.

İktidar ve muhalefetin, Cumhuriyetin ruhuna uygun bir duruş ortaya koymaktan aciz olduğunu vurgulayan Eyüp Yıldırım, hala yeni bir Anayasa yapılamamış olmasının bunun göstergesi olduğunu söyledi. 

Yıldırım yazılı açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı; “Kurtuluş savaşını yönetmiş bir Meclis’in bugün hala yeni anayasa konusunda  bir arpa boyu yol alamamış olması TBMM’deki partilerin en büyük ayıbıdır. Özellikle İktidar ve muhalefet, suni tartışmalarla, siyasi polemiklerle, vakit geçirmek yerine, Türkiye’yi özürlü bir demokrasiden, özgürlükçü bir demokrasiye taşıyacak iradeyi ortaya koymalıdır. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz.  Çevremiz tam bir ateş çemberi. Ülkemiz gergin. Her tartışma yeni bir gerilimin kıvılcımı oluyor. Milletimizin evlatları arasına yeni nifak tohumları ekiliyor. Ne var ki iktidar ve muhalefet, bu devasa sorunları çözmek bir yana, yangına körükle gidiyor. Siyasi rant devşirmek adına milleti kutuplaştırıyor. Keşke partilerinin geleceği konusunda gösterdikleri hassasiyeti,  Türkiye’nin geleceği  konusunda da gösterebilseler. İşsizliğin olmadığı, insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, müreffeh bir Türkiye’yi kurma konusunda da bu kadar kararlı olabilseler. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde  her beş gençten biri işsizdir. Cumhuriyet’e sahip çıkmak; üç ağacı istismar edip oy kavgası yapmakla  değil, gençlere yeni iş sahaları kurmakla olur. Yoksulluğu bitirmekle olur. Tüketen değil üreten ekonomiye geçmekle olur.”

29 Ekim tarihinin Milli Görüş camiası açısından özel bir anlamının daha olduğunu kaydeden Yıldırım, “Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan Hocamız da yine bir 29 Ekim tarihinde dünyaya gelmişti. Bütün hayatını bu ülkenin kalkınması ve adil bir dünyanın kurulması için harcadı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bütün Milli Görüşçüler,  aynı hedef doğrultusunda, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya’yı kurmak için canla başla çalışıyor” dedi.

Yıldırım mesajını; Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını anarak tamamladı. Yıldırım; “Bu ülkeyi bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.  Onların Milli Mücadele’de ortaya  koydukları  azim ve cesaret her zaman yolumuzu aydınlatmaya  devam edecektir” diyerek tamamladı.