Geniş katılımlı toplantı

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip ile İYİ Parti Adapazarı Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan, İYİ Parti Kocaali Belediye Başkan adayı Kemal Din, Camili Mahallesi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda Yenikent sakinleri ile bir araya geldiler. Toplantıda mahalle sakinleri, Yenikent’in şehircilik ve sosyal yaşam bakımından yeterli hizmeti alamadıklarını, ulaşımdan, temizliğe, sosyal hayattan, sokak hayvanlarına kadar hemen hemen her konuda sıkıntıları olduğunu anlattılar.

“Yenikent’i ilçe gibi görüyoruz”

Dr. Kolip ve Dr. Arslan ise Yenikent için özel projeleri olduklarını anlatarak, “Sakarya’daki 16 ilçede hayata geçirilecek projeler var. Bizler Yenikent’i 17’inci ilçemiz olarak görüyor ve hangi ilçeye ne yapıyorsak, buraya da aynısını hatta fazlasını yapmak istiyoruz” dediler.

“Ulaşım sorunu bitecek”

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm.Dr. Cihan Kolip, Yenikent’in en büyük sorunlarından birinin Ulaşım olduğunu belirterek, “Buraya mutlaka bir otogar yapacağız. Hafif raylı sistem ile Yenikent’i Adapazarı merkeze bağlayacağız. Kuracağımız ring sistemi ile ayrıca, Korucuk, Camili, Karaman Mahalleleri arasında da ulaşımı sağlayacağız” diye konuştu.

Yüzme havuzlu büyük spor kompleksi

Sakarya’nın 16 ilçesinde yapacakları büyük yüzme havuzlu spor komplekslerinden biri de ayrıca Yenikent bölgesine yapacaklarını anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Burası artık ölükent olmayacak. Büyük bir yüzme havuzlu spor kompleksi yapacağız. Gençlik kültür merkezi ve kadın yaşam merkezi inşa edeceğiz” dedi.

Temiz bir Yenikent

Adapazarı Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan ise çöp bidonlarını mutlaka yer altına alacaklarını ifade ederek, “Bu sayede hem daha temiz bir Yenikent olacak, hem de sokak hayvanlarına karşı tedbir alınmış olacak. Sokak hayvanları için ayrıca onları korumalarını sağlayan ve tedavi olabilecekleri bir projemiz ve merkezimiz de olacak” dedi.

Yenikent canlanacak

Yenikent sakinlerinin ‘ölü kent’ olarak adlandırdıkları bölgeyi sosyal ve kültürel faaliyetlerle canlandıracaklarını da ifade eden Dr. Arslan, “Bu bölgeye Doğu Marmara’nın en büyük mega parkını yapacağız. Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. AVM ve kültür merkezinde sinema, tiyatro salonları faaliyete geçecek. Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan kreş sorununu çözeceğiz. Yenikent, Sadece Sakarya’nın değil, Türkiye’nin gıpta ile bakacağı bir bölge olacak” diye konuştu.