AKM’de düzenlenen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Algan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayları ile çok sayıda teşkilat mensubu da katıldı.

genclik_kollari2.jpg

“Yapıcı çözümler”

Kongrenin açılış konuşmasında söz alan İl Gençlik Kolları eski Başkanı Mehmet Keçeoğlu, milleti ile hemhal olmuş AK Parti siyasetini daha ileriye taşımak için çalıştıklarının altını çizdi. Sakarya’da Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli başarılar kazanıldığına da değinen Keçeoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Mehmet Keçeoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Algan ise, yaşanan her probleme yapıcı çözümler getiren AK Parti’nin memleketin ve ümmetin sesi olduğunu vurguladı.

genclik_kollari3.jpg

“Demokratik ve milli duruş”

Mücadele azmi ve heyecanı yaşayan bir gençliğe sahip olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Ülke olarak çok kritik zamanlardan geçiyoruz. Defalarca ülkemizde iç karışıklıklar çıkararak, anti demokratik yollarla hükümetimizi yıkmaya tevessül ettiler. Hamdolsun gençlerimiz artık şuurlu. Geçmişte olduğu gibi kardeşkanı akıtmayacak kadar demokratik ve milli bir duruş sergilediler. Gençler, bütün kötülüklerin cehaletle beslendiğini unutmamalısınız” diye konuştu.

genclik_kollari4.jpg

“Zulümlere dur diyebilmek için”

Konuşmasının devamında gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sizden beklentimiz, kendinizi her alanda yetiştirmenizdir. Bu yolda en kıymetli sermayenizin zaman olduğunu unutmayın ve onu çok verimli kullanın. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız bile yok. Yaşadığımız her anı çok iyi değerlendirmeliyiz. Zulümlere dur diyebilmek için güçlü bir Türkiye inşa etmekten başka çaremiz yok. Hepimiz bu idealin peşinde varımızla yoğumuzla mücadele etmeliyiz. Türkiye’yi dönüştürecek, yeni Türkiye’yi kuracak olan sizlersiniz. Yolumuz aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.

genclik_kollari5.jpg

“Gelecek için çalışan gençlik”

AK Parti Gençlik Kolları teşkilatlarında görev almanın gelecek adına önemli bir referans olduğunun altını çizen İl Başkanı Fevzi Kılıç, kültür mirasına sahip çıkan, geleceği adına çalışan bir gençlik yetiştirme hedefinde olduklarını hatırlattı. Kılıç, “Biz yeni Fatih’ler yetiştirmenin mücadelesini vereceğiz. Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla ve tüm teşkilatlarımızla bu ulvi görev için çalışacağız. Teşkilatımızın gücü ile Sakarya’da milletvekilliklerinin tamamını kazanacağız” dedi.