Yavuz, “Torba Yasa her alanda çalışanlara, işçiye, memura, ailelere yeni düzenlemeler içeriyor. Halkımızın sıkıntılarını çözecek birçok yeni düzenleme gerçekleştirildi” dedi. AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Adalet Komisyonu Üyesi, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz yoğun bir çalışmanın ardından meclisten geçen torba yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yavuz, “Meclisin yoğun çalışma programı içerisinde muhalefetin işleri yavaşlatmasına rağmen hamdolsunhalkımızın sıkıntılarını çözecek birçok yenilik gerçekleştirdik. Torba Yasa her alanda çalışanlara, işçiye, memura, ailelere yeni düzenlemeler içeriyor. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

Çalışanların hakkı korunacak

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin maaş ve kıdem tazminatının yasal olarak güvence altına alındığını vurgulayan Yavuz, “Kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan işçilerin çalıştıkları süre, firmanın değişmesinden bağımsız olarak kıdem tazminatında dikkate alınacak ve farklı kamu kurum ve kuruluşuna ait işyerlerinde geçen hizmet sürelerinin toplamı esas alınarak kıdem tazminatı, çalıştırıldığı son kamu kurum veya kuruluşu tarafından ödenecektir. Bu şekilde kıdem tazminatı mağduriyeti gibi bir konu söz konusu olmayacak” ifadelerini kullandı

4-C’liye istihdam güvencesi

Torba Yasa içerisinde 4-C’li çalışanlar için de değişikliklerin olduğunu belirten Yavuz, “Özelleştirmelerden dolayı 4-C kapsamında çalışan işçi kardeşlerimiziçin yeni düzenlemeler yapıldı. Çalışanlar, İş Kanunu ve 657 sayılı kanun çerçevesinde herhangi bir hata yapmadıkları takdirde bundan sonra iş hakkım fesh olur mu kaygısına kapılmayacak, emekli olana kadar iş akitleri devam edecektir. Bu da demek oluyor ki artık 4-C’li kardeşlerimizin emekli olana kadar istihdam güvencesi var” diye konuştu.

Vergi borçlarının yapılandırılması

Her alanda farklı düzenlemelerin yer aldığı torba yasa içerisinde vergi borçlarının yapılandırması da yer alıyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan Yavuz, “Yapılandırmadan yararlanmak için kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekmektedir. Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecek. Taksitler kredi kartıyla da ödenebilecektir” şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında vergi borçlarının yapılandırılmasında dikkat edilecek hususları sıralayan Yavuz, “Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması gerekir” dedi.

Torba Yasa’dan aileye destek

Torba Yasa içerisinde çocuk sahibi olmak isteyen ailelere yönelik yeni düzenlemeler olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Yavuz, “Tüp bebek uygulaması için verilen destek 2 çocuk için geçerli iken artık 3 çocuk için geçerli olacak. Ayrıca daha önce 2 çocuk için geçerli olan doğum borçlanması 3’e çıkarılmış, Bağ-Kurlular ve memurlar da dahil edilmiştir” dedi.

Üniversiteye 210 kadro

Açıklamasının devamında Sakarya Üniversitesi’ne 210 kadro ihdas edildiğini belirten Yavuz şunları söyledi, “Üniversitemiz bünyesinde yeni açılan fakültelerle birlikte enstitülerin, meslek yüksekokullarının akademik personel ihtiyacı karşılanıyor. Yasa çerçevesinde 210 akademik kadro ihdası gerçekleşti. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun.”