Buna göre seçimlerde aday adaylığı için “belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin” istifa etmemeleri yönünde bir eğilim ortaya çıktı.

Her ne kadar nihai kararı AK Parti MKYK verecek olsa da MYK’da alınan bu kararın aksi yönünde bir durumun söz konusu olacağını sanmıyorum.

Nitekim daha önce de il ve ilçe teşkilat başkanlarının da aday adaylığı konusunda istifa etmemeleri ile ilgili karar aynı süreçten geçmişti.

Bu da demek oluyor ki gönlünde “milletvekilliği” yatan bazı belediye başkan ve meclis üyelerinin bu beklentileri boşa çıkmış oldu.

Öte yandan kamuda görev yapanlar için herhangi bir kısıtlama yok. Ancak aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ise 10 Şubat’a kadar istifa etmek zorunda…

Belediye başkan ve meclis üyeleri için getirilen bu kısıtlama doğru mu yanlış mı, konusuna gelecek olursak; bence bu uygulama doğru.

Sen daha 11 ay önce belediye başkanlığına veya meclis üyeliğine aday olmuşsun, sonra da seçilip görevine başlamışsın.

Göreve geldiğin daha bir yıl olmadan da “milletvekili” aday adayı olabilmek için “istifa” ediyorsun.

Madem gönlünde “milletvekili” olarak hizmet etme isteği vardı, o zaman ne diye belediye başkan adayı veya meclis üyeliğine aday oldun?

Bir yıl daha bekleseydin bugün de çıkıp aday adayı olduğunu açıklasaydın. Bari senden boşalacak koltuğa da “atamayla” değil seçimle bir isim gelirdi…

Anlaşılan bu konuda ciddi anlamda bir “istifa” geleceği düşünüldü ki AK Parti MYK’da böyle bir karar alındı.

Yani bu bir kişiye matuf veya belli isimlerin önünün kesilmesiyle alakalı bir durum değil.  Belli ki “istifa” edeceklerin sayısı hayli yüksek!

Dolayısıyla belediye başkanlığından “istifa” ederek yerel yönetimlerde ciddi bir sıkıntı yaşanacağını gören AK Parti böyle bir karar alarak doğrusunu yaptı…

Aslına bakarsanız bir ilde veya ilçede belediye başkanlığı yapmış bir ismin “milletvekilliği” görevini diğerlerine nazaran daha iyi yerine getireceği ortadır.

Bunun en güzel örneğinin de hiç kuşkusuz “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” olduğunu söyleyebiliriz.

Belediye başkanlığı yaptığı yıllarda edindiği bilgi ve tecrübesiyle bu ülke için yaptıkları hepimizin malumudur…

Elbette her belediye başkanı için de “milletvekilliğinde” başarılı olur demek yanlış olur. Ama genel olarak başarılı oldukları da tecrübeyle sabittir.

Yine de bu durum kimseye daha dün belediye başkanı seçilmişken bugün “milletvekili” aday adaylığı için “istifa” etme hakkını vermez.

Dolayısıyla AK Parti’nin MYK’da aldığı bu karar “vekillik hayali kuran başkanlara soğuk duş” oldu. Olması gereken de buydu…