Ankete göre halkın yüzde 63'ü “Türk Tipi Başkanlık Sistemini" istiyor. Yenikapı mitingi sonrasında ortaya çıkan hükümet-muhalefet uyumu da ankette büyük destek gördü. Katılımcılar “Hükümetin muhalefet ile işbirliğini ve iletişimini faydalı buluyor musunuz?" sorusuna yüzde 79'la olumlu cevap verdi. “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna katılımcılar yüzde 49,29'la AK Parti, yüzde 24,38'la CHP, yüzde 15,37'la MHP yanıtını verdi. Ankete göre yapılacak bir seçimde HDP yüzde 8,48'le baraj altı kalıyor.
“AB defteri kapatılmalı”
“Size göre Türkiye Avrupa Birliği'ne girme yolunda çabasını sürdürmeli mi? Yoksa bu konuda radikal bir karar alıp bu defteri kapatmalı mı?" sorusuna katılımcılar yüzde 44'le 'o defteri kapatmalı', cevabını verirken yüzde 42'yle 'devam etmeli' dedi.
Katılımcıların yüzde 61'i hükümeti FETÖ'yle mücadelede başarılı bulurken, terörle mücadeleye destek de yüzde 47. Vatandaşın yüzde 62'si DEAŞ ile mücadelede de hükümeti başarılı buluyor.
“ABD'nin dostluğu gerçek değil”
Ayrıca vatandaşın yüzde 78'i, ABD ve NATO'nun Türkiye'nin stratejik dostu olduğuna inanmazken, yüzde 14'ü dostu olduğuna inanıyor. Vatandaş'ın yüzde 72'si Türkiye'nin Suriye'de kara gücü bulundurmasını doğru görürken, yüzde 18'i doğru bulmuyor./ YENİŞAFAK