Serdivan İlçe Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ayhan Sefer Üstün, Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, AK Parti Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, AK Parti Serdivan Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu ve çok sayıda partili kadın katıldı.


 
Sorumluluğumuz var”
Etkinlikte bir konuşma yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, insanın neyi ne için yaptığını asla unutmaması gerektiğini söyledi. Hatipoğlu, “Kendimize, ailemize, topluma, devlete ve en önemlisi Rabbimize karşı sorumluyuz. Çalışmalarımızı yaparken bu sorumlulukları göz önünde bulundurmalıyız. Ülkemizdeki değişimi Rabbim inşallah bizlere nasip eder. Sayın Cumhurbaşkanımız kadınları, siyasetin öznesi ve ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Kadınların sorunları çözülmeden ülkenin sorunu çözülmez. Geleceğe umutla baktığımız şu günlerde görevimizi en güzel şekilde yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 
“Kadın kollarımızın yanındayız”
16 Nisan referandumunda Türkiye için çok uzun yıllardır mücadele ederek kazanılan değerlerin perçinlenip kökleşeceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bundan sonra geçmişte yaşadığımız ülkemizi geriye götüren, sıkıntıya sokan gelişmelerin yaşandığı dönemlere geri dönmemek üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz. Sandığa giderek, ülkeyi yönetecek kişiyi seçeceğiz ve böylece Cumhurbaşkanı, meclis, biz yani herkes beş yıl süreyle işlerini yürütecek. Büyükşehir Belediyesi olarak hanımlarımızın sahada rahat olarak çalışabilmeleri için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Allah hepimize kolaylık versin. Çalışmalarımızda muvaffakiyet nasip eylesin” şeklinde konuştu.


 
“Milletin sözünün üzerine söz olmaz”
Programda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Millet için siyaset yapmak isteyenlerin önüne vesayet ve mafya dikildi. Cumhuriyet tarihimizde cetvelle çizilmiş sınırlarda üzerimizde oynanan oyunlar yüzünden kafamızı kaldıramayıp musibetlerle boğuştuk. Bu eveti haklı kılan çok badire atlattık. Milletin karar verdiği yerde kriz olmaz, milletin sözünün üzerine söz olmaz. Millet doğrudan hükümeti kuracak olan Cumhurbaşkanını seçecek. Bunun için evet diyeceğiz. Muhalefet çarpıtmalardan başka bir şeye başvuramıyor. Çünkü 18 maddelik teklifi okuyan herkes gönül rahatlığı ile evet diyecektir” dedi.


 
“Hanımlarımız gayretli ve azimli”
Sakarya ili ve Türkiye’yi sallamaya Serdivan’dan başladıklarını belirten AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “Bulunduğum görevler vesilesiyle Dünya ve Türkiye’yi tanıma imkanı buldum. Balkanlardan, Kafkasyadan, çok farklı yerlerden gelen insanlarla oluşan çok zengin kültüre sahip bir toplumuz. Nitelik olarakta insanlarımız çok maharetli. Özellikle hanım arkadaşlarımız çok gayretli ve azimli. Onların çabaları ile inşallah 17 Nisan’da yepyeni, önü açılmış, hedeflerine daha hızlı koşan bir Türkiye’ye uyanacağız. İnşallah Sakarya’da Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir sonuç alacağız” şeklinde konuştu.


 
“Geleceğimizi teminat altına alacağız”
AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de konuşmasında; “Bizlere memleketi zaten siz idare ediyorsunuz. Başınızda dünya lideri var. Neden bu değişimi yapıyorsunuz diyorlar. Bu istikrar hep devam mı edecek? Bizim Türkiye’nin geleceğini teminat altına almamız lazım. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı’nın farklı partilerden olduklarını düşünelim. Böyle bir ortamda istikrar içerisinde bir devlet yönetilebilir mi? 7 Haziran’da memleketi kim yönetecek sorusuna günlerce cevap aradık. Çoğu genç kardeşimiz koalisyon terimi ile ilk o dönemde tanıştı. Buna bir son vermek gerek. Biz hükümetin başını doğrudan doğruya halk seçsin istiyoruz bunun neresinde kusur var?” ifadelerine yer verdi.


 
“Vakit kaybetmemek için evet”
Programın kapanış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç; “Ana kademe ve gençlik teşkilatlarımızın yapamadığını kadınlarımız ev ev dolaşarak yapıyorlar. Bir kez sonuç alamadıkları evlere tekrar gidiyorlar. 2 yıl evvel Sayın Cumhurbaşkanımızı Kent Meydanı’nda bağrımıza basmıştık. 16 Mart’ta yine Sayın Cumhurbaşkanımızı bağrımıza basacağız. Buradaki heyecanı Demokrasi Meydanı’na taşıyarak Sayın Cumhurbaşkanımıza Sakarya’nın tutkusunu göstereceğiz. 1960 yılından AK Parti iktidara gelene kadar ki 43 yıllık dönemde 51 hükümet değişti. Biz gelene kadar Türkiye çok vakit kaybetti. Bir daha vakit kaybetmemek için Sakarya’da çok güçlü bir şekilde evet diyeceğiz” dedi.