Zira AK Parti Sakarya İl Başkanlığı için üzerinde uzlaşılan ve tabandan tavana herkesin sevgi ve muhabbet duyduğu bir isim aday gösterildi.

Bu isimde kuşkusuz Fevzi Kılıç’tan başkası değildi. Fevzi Kılıç görevden kaçmadı ve Sakarya İl Başkan Adaylığını kabul etti…

Şimdi Fevzi Kılıç’ın isminin açıklanması ile ilgili sürece girmeyeceğim. Yaşanan gelişmeleri herkes yakından takip etti.

Fevzi Kılıç ismi ortaya çıkınca da herkes kendince bir takım senaryoları gündeme getirmeye başladı.

Yok, Fevzi Kılıç ismini o ortaya attı, yok bunun söylemesiyle oldu, olmadı falancanın başarısı oldu gibi şeyler konuşulmaya başlandı.

Neredeyse AK Parti İl Başkan Adayı olsun diye farklı bir ismi “pompalayanlar” bile Fevzi Kılıç ismi üzerinden kendilerine “paye” çıkartmaya kalktı.

Hatta AK Parti Sakarya İl Başkan Adayı olmasında Fevzi Kılıç’a destek olan isim aranıp duruldu. Birileri de bunu sahiplenmeye çalıştı.

Ama kimsenin aklına da Fevzi Kılıç zaten buradaydı ve bu “davanın adamı” olduğundan görev kendisine verildi diye gelmedi…

Kim ne derse desin. Fevzi Kılıç bugüne kadar AK Parti’ye hiç “ihanet” etmemiş, hatta “haksızlığa” uğradığı zamanlarda bile “küsmemiş” nadir isimlerden biridir.

Gün geldi seçim kaybetti, gün geldibaşkası adına adaylıktan çekildi, hatta gün geldi aday adayı olduğu halde aday gösterilmedi.

Buna rağmen AK Parti’ye hep sadık kaldı. Ne görev verilirse “hayır” demeden işini layıkıyla yapmaya gayret etti.

Hele hele AK Parti Sakarya İl Teşkilatı içindeki bir takım “grupların” içine girip “hizipçilik” yapmadı.

İşte Fevzi Kılıç’ı AK Parti Sakarya İl Başkan Adayı yapan “güç”  budur. Yani Fevzi Kılıç’ın arkasındaki isim yine Fevzi Kılıç’ın kendisidir…

Kim ne derse desin. AK Parti’nin Sakarya’da bir “ağabeye” ihtiyacı vardı. Maalesef Sakarya’da bugüne kadar kimse parti içinde “ağabey” olamadı.

Bunun sonucunda da parti içinde ciddi bir çekişme yaşandı. Hatta bazı belediye başkanları birbiriyle küs oldu.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ilçe başkanlığı seçimlerinde yaşananlar AK Parti’nin Sakarya’da ki “imajına” zarar vermeye başlamıştı…

Bu hafta sonu itibariyle AK Parti Sakarya İl Başkanlığı seçimi yapılacak ve parti içinde yeni bir dönem başlayacak.

Açıklandığı andan itibaren Fevzi Kılıç ismi tabandan tavana herkeste bir heyecan uyandırdığına göre AK Parti Sakarya’da “ağabeyini” bulmuş demektir.

Anlayacağınız Sakarya AK Parti İl Teşkilatı’nda “uzlaşının adı Fevzi Kılıç” olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun…