Suç duyurusunu Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’a veren Üstün; “15 Temmuz gecesi bombalanan Gazi Meclisi’nin bir üyesiyim. 15 Temmuz gecesi Sakarya Valiliği darbeciler tarafından işgal edildi. Valiliğin darbecilerden kurtarılması esnasında birçok vatandaşımız darbeciler tarafından ateş edilerek yaralandı. Darbecilerin bu eylemin Türk Ceza Kanunu’na göre, bir suçtur. Darbe girişiminde bulunanların ve sorumlu olanların hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” diye konuştu.
Darbeyi milletimiz püskürttü
Ayhan Sefer Üstün, "15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yerleşmiş Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup terörist, örgüt liderinin emir ve talimatı ile kapsamlı ve organize bir darbe girişimde bulunmuştur. Halk nezdinde bir karşılığı olmayan; demokratik yollarla seçilmiş meşru Cumhurbaşkanını, hükümeti ve parlamentoyu devre dışı bırakarak, kendi iradesini ülkeye egemen olmak istemiştir. Şiddet, adam öldürme, baskı ve tehdit yöntemlerinin her türlüsünü devreye sokan bu terörist grup; başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyerek, Türkiye Cumhuriyetinin hakimiyetini kontrol altına almayı amaç edinmiştir. Ancak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimiz, emniyet teşkilatımız, darbecilere katılmamış Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız ve aziz milletimizle birlikte bu hain teşebbüs püskürtülmüştür" ifadelerini kullandı.
Doğrudan mağduriyet yaşadım
Üstün, “Darbe girişimi esnasında Sakarya’da bulunuyordum. Hemen vatandaşlarımızla Kent Meydanında toplandık, bu sayı kısa sürede on binleri buldu ve milletimizle birlikte Valiliğe müdahale gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu saldırıları gerçekleştiren FETÖ/PDY üyesi teröristler, Sakarya’da onlarca Türkiye’de ise asker, polis ve sivil olmak üzere 245 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yaklaşık 2 bin vatandaşımızın ise yaralanmasına sebep olmuştur. Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren bu terörist cunta grubu, darbe girişiminin başarıya ulaşması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin feshine karar vermiştir. Darbecilerin bu eyleminden dolayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onurlu bir üyesi olarak, doğrudan mağduriyet yaşadım. Türkiye Cumhuriyeti Devletine bu zilleti yaşatan şüphelilerden şikayetçi olmak ve darbe girişimine karışan tüm şahısların cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.