AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ile Milletvekili Recep Uncuoğlu ziyaretler kapsamında ilk olarak Sakarya Kırım Türkleri Derneğini ziyaret etti. Daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi hakem ve gözlemci evi açılısına katılan heyet sırasıyla Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü, Erenler Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'ni ziyaret ederek, referandum hakkında bilgiler verdi.
Ardından, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin’in de katılımı ile Sivaslılar Derneği ziyaret edildi.
Sivaslılar Derneğinde konuşan Milletvekili Ali İhsan Yavuz, 2023 hedefleri için halk oylamasının önemli bir dönüm noktası olduğunu ve ülkenin önünün açılacağını vurguladı.



Sivas milletvekili Hilmi Bilgin de, tüm hemşerilerinden ülkenin birlik beraberlik ve geleceği için evet oyu istediğini dile getirdi. Bilgin, “Yeni yatırımlar ve yeni hedeflerimiz için evet oyu kullanarak hükümetimize, devletimize güç vermelisiniz” dedi
Recep Uncuoğlu da, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili olarak vatandaşların sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte 18 yaşındaki seçmene seçilme hakkı tanındığını belirten Uncuoğlu, “Gençlerimizin önü açılıyor. Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Milletin iradesi mecliste daha iyi temsil ediliyor” dedi.



Sivaslılar Derneğinden evet sözü alan heyet daha sonra Adapazarı Belediyesinin Şeker Mahallesinde yaptırdığı Ada Park’ın açılış törenine katıldı.
Akşam programlarına milletvekili Recep Uncuoğlu ile devam eden Adapazarı İlçe Teşkilatı, 15 Temmuz Camili Mahallesini ziyaret etti. 
İlçe Başkanı Mustafa Ak, 15 Temmuz Camili Mahallesindeki halka teşekkür etti. Her seçimde olduğu gibi Camili’nin bu halk oylamasında da gerekeni yapacağına söyleyen Ak, “İstiklalimiz, istikbalimiz, istikrarımız için evet demeliyiz” diye konuştu.



Milletvekili Uncuoğlu da yaptığı konuşmasında, geçmişte yaşanan sıkıntılara değinerek, “Hükümetlerle Cumhurbaşkanlarının uyuşmazlıklarının faturasını her zaman halkımız ödemiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bu çift başlılık ortadan kalkacak, daha hızlı ve daha çabuk kararlar alarak uygulayabilme olanağımız olacak. Ülkemiz koalisyonlarla kaybettiği zamanı bu sistem sayesinde bir daha kaybetmeyecektir” dedi.
Camili Mahalle sakinleri de evet diyeceklerini vurguladılar.