Erenler Belediye Başkanlığından sonra uzun süredir siyasetten uzak bulunan Ulvi Çavdaroğlu ismi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yeniden gündemde.

Konuyla ilgili düşüncelerini sorduğumuz Çavdaroğlu, “Mahalli seçimlerde AK Parti'de belediye başkanlığı için ölçü gerçekten liyakat ise adayım” açıklamasında bulundu.

Çavdaroğlu, ancak sadece belediye başkan adayında liyakatın ölçü alınması halinde sonucun yine halka hüsran ve pişmanlık olarak yansıyacağını belirterek, “ Çünkü belediye başkanının çalışan ve düşünen iki organı teşkilatlar ve meclistir. Teşkilatların görevi her meslekten ehil, dürüst belediyeler ile dolaylı ve dolaysız menfaat ilişkisi olmayan şehir eşrafından deneyimli insanları keşfedip meclise sokmak, meclisin görevi ise başkan liderliğinde şehrin sorunlarını tespit ile o şehri geleceğe hazırlamaktır. Birbirinden bağımsız, kişisel hesaplar peşinde koşan, politik avantajları millet lehine değil kendi kişisel veya kurumsal menfaatlerine yönlendiren bir teşkilat ve meclis iradesi o şehre hizmet değil ancak ihanet eder” diye konuştu.

Çavdaroğlu, “Şahsım İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olup Şehircilik ve Mesken Politikası ilmini tahsil edip geçmişte çok kıt imkanlar ve bulanık siyasi ortamda yukarıdaki hususları çok ciddiye alarak hizmetlerimizi ifa ettik ve Sakarya belediyecilik anlayışına revizyon getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlayış ve iradeyi gördüğümüz an adayız” dedi.