Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 21 Haziran nedeniyle düzenlenen program Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri arifesinde yorgunluk atan ülkücüler, adeta 24 Haziran günü beklenen seçim zaferinin provasını yaptı.   

Geceye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Milletvekili adayları Muhammed Levent Bülbül, Mehmet Emin Kaba, Hasan Balaban, Ali Doğan Eroğlu, Şerafettin Kaya, Melikşah Budak, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Kasım Güler, MHP İlçe Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanları, Şehit yakınları ve binlerce partili katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu, "Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu süreçte, buraya teşrifleriyle hareketimize güç veren tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türk gençliği, Türkiye üzerine oynanan oyunları görüyor ve liderimiz Devlet Bahçeli beyin sergilediği milli duruşun yanında yer alıyor. 24 Haziran'da hain emeller peşinde olanlara milletimizin iradesi çelikten bir yumruk gibi inecektir. Terörist seviciler, FETÖ ağzıyla konuşanlar ağızlarının payını alacaklar. Gençlik burada, millet burada, milli mücadele burada ve Türk'ün zaferi pek yakındır" dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ise, 21 Haziran Adapazarı'nın kurtuluş yıl dönümüne kayıtsız kalmayan Ülkü Ocakları'nı tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Bu akşam buraya, Adapazarı'nda 97 yıl önce düşman işgaline son veren kahramanların başında yer alan Halit Molla'nın kabri başında dua ederek geldik. O gün topla tüfekle gelmişlerdi, ecdadımız alayını defetti. Dün FETÖ tezgahıyla teslim alınmak istendik, yine defettik. Halen sinsi ve hain oyunlarla üzerimize geliyorlar.  Milletçe 24 Haziran'da bir kez daha püskürteceğiz. Hep savunmada kalacakta değiliz. Bakın Türk Silahlı Kuvvetleri şuan Kandil'i eteklerinden tuttu bile. Cumhur İttifakı ile yeni dönemde terörün, hainlerin kökü kazınacak İnşallah" şeklinde konuştu.

Konuşmasıyla salonda alkış kopartan Milletvekili Adayı Muhammed Levent Bülbül ise, adı millet ama aslında zillet olan ittifakın Türk düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğünü, buna karşılık MHP kadrolarının ve milletvekili adaylarının, millete sinsi oyunları ve gerçekleri gece gündüz anlattığını ifade etti.

"Biz dün neredeysek bugün de oradayız" diyen Bülbül, şöyle devam etti; "Bizim yerimiz Türk Milleti'nin yanıdır. Bizim yerimiz şanlı Türk ordusunun verdiği mücadelenin yanıdır. Bizim yanımız Türk milletinin geleceğini, bağımsızlığını temin etmeye çalışanların yanıdır. Bize başka yer yakışmaz. Biz Kandil'e Türk Bayrağını dikmeye çalışan ordumuz ile beraberiz. Tankın üzerinde bozkurt yapan, istikamet nereye dendiğinde Kızılelma'ya diyen yiğitlerle beraberiz. Teröristlere dağları dar eden hilal bıyıklı özel harekatçılarla beraberiz. Ülkücüye başka bir yer haramdır. Ülkücü, 15 Temmuz öncesi bir sene boyunca Yurtta Sulh Cihanda Sulh diye gezerek Ülkücü Hareketi yok etmeye çalışanlarla asla beraber olamaz. Gençliğin umudu MHP'dedir. Sorumluluğumuzun farkındayız ve Allah bize temsil imkanı verdiğinde bakın vekillik nasıl yapılıyormuş herkes görecek. Allah şahittir ki; Burada hiç bir plan ya da hesap yok. Derdimiz bu ülkedir, insanımıza çare olmaktır. Hasmımız ise hainlerdir. Yarın bu memlekette adımız anılmasa da, ismimiz bir yerlere yazılmasa da, milletimiz değerimizi bilmese de hakkımız Türk milletine peşinen helaldir. Biz bu mücadeleyi Allah rızası için yapıyoruz. Makam mevki hepsi geçici, bizler için varsa yoksa Türk milletinin bağımsız geleceği, hürriyet, ver dik başıdır.  Başka bir derdimiz yoktur. Allah bizlere yardım etsin, içimize fitne sokmaya çalışanları ıslah etsin. Bu mücadelede hak yoktur vazife vardır. MHP kadroları da bunun idraki içindedir. 24 Haziran seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, bizler bu memlekette varız ve asla yok sayılamayız. Türk'e düşman ve hasmane tutum içinde olanlar her zaman Ülkücü Hareketi karşılarında bulacaktır.”

Türkülerle coştular

Konuşmaların ardından sahne alan Atilla Yılmaz ve Ali Kınık, türküleriyle salonu coşturdu. Geceni,n finali ise Ali Kınık tarafından okunan İzmir Marşı oldu. Ülkücüler hep bir ağızdan marşa eşlik etti.

Plaket takdimi

Sakarya Ülkü Ocakları tarafından MHP'nin Taş Medreseli ünvanlı Milletvekili Zihni Açba ile Ülkücü Şehitler Halit Çotur ve Adem Tomay'ın kardeşlerine plaket verildi.

Küçük Asenalar ve Türkmen gençler

Gecede 2 küçük Asena da sahneye çıktı. Küçük Asenalardan biri sanatçı Atilla Yılmaz'a eşlik ederken, diğeri de İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okuyarak salondan büyük alkış aldı. Geceye Sakarya'da yaşayan Türkmenlerden bir grup genç de katıldı.