Esentepe ve Yazlık mahallerinde kahvehane toplantıları da yapan İnci bu ülkenin koalisyona ihtiyacı olmadığını söyleyerek, “Bu millet geçmişte koalisyonlardan çektiği sıkıntıyı yaşamamak için AK Partiye 3 Kasım 2002’de destek verdi” diye konuştu.

“Hükümet güçlü olursa belediyeler de güçlü olu”

7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Serdivan Belediye Başkan Yusuf Alemdar “ AK Parti’ye karşı kurulan ittifakları hepimiz görüyoruz. AK Parti’nin bu güçlü hali muhalefeti büyük bir telaşa sevk etti. İnşallah her seçimde olduğu gibi 7 Haziran’da da bu ittifakları boşa çıkaracağız. Muhalefet partileri şimdi de kendilerine güvenmedikleri için koalisyon döneminden konuşmaya başladı. Ülkemizin koalisyona ihtiyacı yok. Eğer hükümet ve devlet istikrarı güçlü olmazsa belediyeler aktif olamaz. Biz güçlü hükümetimiz ve milletvekillerimiz sayesinde bugünlere geldik. Yerel seçimlerde nasıl 17-0 yaptıysak, genel Seçimlerde de 7’de 7 yapacağız” dedi.

“Daha yapacak çok işimiz var”

AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, bugün hizmetleri hayata geçiriyorsak sizlerin tertemiz oyları sayesinde diyerek, “Bugün eğer Sakarya’nın tüm ilçelerinde bütün Türkiye’de hatta yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Dünya’nın pek çok coğrafyasında pek çok hizmetleri yapabiliyorsak bütün bunların altında sizlerin tertemiz oyları var. Sizler bir karar vereceksiniz. Konu çok net, eğer tercihiniz AK Parti’den yana olursa hizmet devam edecek, sorunlar çözülmeye devam edecek. Her şeyi çözdüğümüz iddiasında değiliz. Bütün sorunların bittiği iddiasında değiliz. Daha yapılacak çok işimiz var.”dedi.

“İstikrarsızlığa son”

İstikrarsızlığı değiştirmek için anayasayı değiştirmek istediklerini vurgulayan İnci sözlerine şöyle devam etti: “Şuanda yürürlükte olan anayasaya göre sizler oy vereceksiniz. 7 Haziran akşamı mecliste en çok milletvekili olan partinin Genel Başkanına hükümet kurma görevi verilecek. Eğer mecliste en çok oyu alan parti güvenoyu alamayacaksa ikinci partiyle anlaşacak. Nasıl anlaşacaklar adına koalisyon dedikleri nedir? Bakanlıkları bölüşecekler. Eğer ikinci bir parti yetmiyorsa üçüncü parti ile anlaşacaklar. Bunlar bir şekilde anlaşmazlığa düşecekler arkasından bütün fatura 78 milyonun üstüne çıkacak.”

“Genç nüfusun devam etmesi için”

“Bu millet geçmişte koalisyonlardan çektiği sıkıntıyı yaşamamak için AK Partiye 3 Kasım 2002’de destek verdi” diyen İnci: “Ondan sonra yaşadığımız süreçte 3 Genel seçim atlattık. Şimdi tekrar huzurlarınızdayız. Bu kadar süre içiresinde yapılanlar ortadadır. 100’lerce çocuk doğuyor. 10 Ağustosta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 1 milyon 69 bin seçmen eklendi. Türkiye bu kadar büyük bir ülkedir. Dinamik nüfus yapısını desteklemek için düşen nüfusu artırabilmek için tedbirleri alıyoruz. Ailelerimize teşvikler ve sosyal yardımlar veriyoruz. Çocuk başına teşvik verdik. Anne hayatının iş hayatındaki kolaylıklar hepsi seçim beyannamemizde vardır” dedi.