Yoğun katılım
Erenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz ile Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Aile ve Sosyal Politikalar esmi Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, 25’inci dönem AK Parti Milletvekili Ali İnci, Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Erenler Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ ve çok sayıda partili katıldı.

Programın açılış konuşmasını AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ yaptı. Ardından İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu da referandumda kadınların sorumluluklarını hissederek var güçleri ile çalışacaklarının sözünü vererek, referandumda güçlü bir evet çıkarmak istediklerini dile getirdi.

“Güçlü evet”
Programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 16 Nisan’da ki halk oylamasının önemine vurgu yaparak, geçmişte yapılan ve kaybettirilenlerin tekrar yaşanmaması için 16 Nisan’da güçlü bir evet diyeceklerini ve bunun için çalışacaklarını ifade etti.



“Millet kendini yönetecek”
Başkan Toçoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Bu güzel buluşmanın nice evetlere vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye’de ilk defa bu millet kendini yönetebileceği bir şekilde sandığa gidiyor. İlk defa biz bu güne kadar yaşadığımız tüm siyasi krizlerin ve kötü yönetimlerin sebebi olan zayıf hükümetlerden kurtulmak için hükümet modelimizi değiştirmek üzere sandığa gidiyoruz. Bu tarihi bir fırsat.16 Nisan’da Sakarya’dan da Türkiye’den de güçlü bir evet çıkaracağız Allah’ın izni ile” dedi.

“Güçlü Türkiye”
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da Anayasa Değişikliği maddelerinden bahsederek referandumdan sonra değişecek Türkiye’yi örnekleyerek anlattı. Yavuz, Cumhurbaşkanının yetkilerinin azaltıldığını ve meclise verildiğini belirterek, “Bugüne kadar sürekli koalisyonlarla boğuşan, sorunlar yaşayan Türkiye, Allah’ın izniyle 16 Nisan’dan sonra çok daha güçlü bir hale gelecektir” ifadelerini kullandı.



“Tarihte ilk”
Programda son konuşmayı yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Kadın dendiği zaman her zaman analar akla gelir. İstanbul şiirinde de dendiği gibi; ‘Ana gibi yar olmaz’, hakikaten yar’ın en güzeli anadır. Bu kapsamda Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum, sadece bugün değil 365 gün kendilerini sevgiyle yad ediyorum. Kadın kollarımıza baktığımızda siyaset anlamında hakikaten derinlemesine çalışıyorlar, ben de tüm programlarına katılıyorum, bugünde beraberce referandum çalışmasına başlamak için bir araya geldik” dedi.

Türkiye tarihinde ilk kez sivil bir anayasa yapıldığının altını çizen Başkan Kılıç, “Türkiye’de ilk defa bir sivil anayasa yapılıyor. Bugüne kadar Osmanlı’da 2, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 3 anayasa yapılmıştır. Aslında anayasa dendiği zaman milletin bu anayasayı kendisi yazmalıdır. Tarihimizde ilk defa millete kendi anayasasını yapma yetkisi gelmiştir o da 16 Nisan’dadır. 1960 yılındaki darbeden AK Parti’nin iktidar olduğu 2002 seçimlerine kadar geçen 43 yılda bu memlekete 51 hükümet kurulmuştur. 25 günlük, 30 günlük hükümetler olmuştur bu süreçte. Elbette yatırımcılar o zaman bu ülkeye yatırım yapmadılar” ifadelerini kullandı.



“Türkiye’nin kader seçimi”
Referandum sürecinin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu belirten Başkan Kılıç, “3 Kasım’dan bu yana yapılanları hep beraber görüyoruz. İlk defa önümüze kendi irademizle yeni anayasa yapabileceği bir sandık geldi. Bugüne kadar olduğu gibi bu referandumda da sadece kendi kaderimizle alakalı değil hem Sakarya’nın hem Türkiye’nin hem de Gönül Coğrafyamızla alakalı bu referandumdan yine zaferle çıkacağımıza inanıyoruz.  Türkiye’nin kader seçimidir bu, buradan hep birlikte 16 Nisan’a kadar çalışmak kaydıyla başarıyı elde etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Davet etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mart’ta Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştireceği programa davette bulunan Başkan Kılıç, “16 Mart’ta Cumhurbaşkanımız Sakarya’mıza teşrif edecek, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basan Sakarya’mız yine bağrına basacaktır. 16 Nisan’da hepinizi Demokrasi Meydanı’na bekliyorum. Yine aynı heyecanla Cumhurbaşkanımızı karşılayacak ve diğer mitinglere iyi bir moralle yollayacağız. Referandumda da hep beraber evet diyeceğiz ve Sakarya’da tarihi bir rekor kıracağız” dedi.