İlk olarak Arabacıalanı Mahallesi’ne misafir olan Başkan Alemdar, her geçen gün planlı bir şekilde büyüyen Serdivan’da yeşil alan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, “Türkiye’de aktif yeşil alan kişi başı 10 m2 iken, Serdivan’da 12.68 m2. Serdivanımızda planlı şehirleşme çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda insanlarımızın doğayla iç içe olacağı alanlarımızın oranını da arttırıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni projelerimizi açıklayacağız ve projelerimiz arasında tabi ki de yeşil alanlarımızın sayısını ve oranını arttıracak çalışmalar da yer alıyor. Bunları da kamuoyuyla, hemşehrilerimizle paylaşacağız” dedi.

“Parklar 7/24 güvende”

Parklarla ilgili yöneltilen sorulara da cevap veren Başkan Yusuf Alemdar; “Tüm parklarımızı düzenli olarak kontrol ediyor ve gerekli tüm bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Bunu yanı sıra güvenlik bağlamında yeni bir uygulamayı da hayata geçirdik ve niyetimiz bu uygulamayı ilçemizin genelinde tesis etmek. Çocuklarımızın güvenliği noktasında parklarımıza güvenlik kameraları yerleştirdik. İlk olarak merkez mahallelerimizdeki 7 farklı noktada, 18 kamera ile başladığımız uygulamamızla parklarımız 7/24 ekiplerimiz ve ilgili birim personelimiz tarafından takip ediliyor. Amacımız bu sisteme sahip parklarımızın sayısını arttırmak” ifadelerini kullandı.

“Birlikte inşa etmeye devam edeceğiz”

Arabacıalanı Mahallesi’ndeki ziyaretin ardından İstiklal Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Alemdar, vatandaşlarla sadece seçim dönemlerinde değil başkanlık görevi boyunca sık sık bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Biz seçimden seçime değil, her zaman vatandaşlarımızla bir arada olduk, olmaya da devam ediyoruz. Hemşehrilerimizi dinleyerek tüm hizmetlerimizi onların talep, öneri ve fikirleri doğrultusunda hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki dönem de aynı hizmet anlayışımızla hareket ederek, Serdivanımızı birlikte geliştirmeye ve inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Program sonunda vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Alemdar, “Siz bize yardımcı olduğunuz sürece biz başarılıyız. Eğer bir başarı varsa bu hepimizindir. Daha güzeli birlikte yakalamak adına birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.