Ankara kaynaklı edinilen bilgilere göre, ANAP’lı eski bakan Ersin Taranoğlu’nun Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Erenler Belediyesi eski başkanlarından Ulvi Çavdaroğlu’nun ise Adapazarı Belediyesi’ne başkan adayı olarak gösterilmeleri gündemde.

Ersin Taranoğlu’nun geçtiğimiz aylarda düzenlediği ve Sakarya’nın gelişimine katkı sağlayacağına inandığı projelerini açıkladığı basın toplantısının ardından, Sakarya Büyükşehir Belediyesine aday mı olacak sorusu akıllara gelmişti.

Ancak henüz AK Parti saflarına katılmayan Taranoğlu’nun bu toplantısı merak konusu olmaya devam ederken, Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Taranoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan olur aldı. Ve bu yönde çalışmalarına başladı. Erdoğan’ın, Taranoğlu’nun adaylığına sıcak baktığı belirtildi.

Öte yandan uzunca bir süredir siyasetten uzak duran Erenler Belediyesi eski başkanlarından Ulvi Çavdaroğlu’na da AK Parti Genel Merkezinin, Adapazarı Belediye Başkan adaylığı için teklif götüreceği ileri sürüldü. / MEDYADETAY