Taraklı Termal’de gerçekleştirilen programda AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen, Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, Tunuslu misafirler ile çok sayıda muhtar yer aldı.

 
“Yakın takipteyiz”
Programda konuşan Başkan Toçoğlu, “Muhtarlarımızla kısa bir istişare yapmayı planladık. Büyükşehir Belediyesi olarak meseleleri yakından takip ediyoruz. Çok ciddi bir takım sorunların üstesinden geldik, gelmeye de devam ediyoruz. Sırası geldikçe grup yollarımızı da tamamlamış olacağız. Bütün bunların hepsi Ankara’da güçlü bir iktidarın, güçlü bir hükümetin olmasıyla yakından ilgili. Bugün aramızda Tunus’tan misafirlerimiz var. Bu misafirlerimiz de Türkiye’deki seçimleri yakından takip ederek nasıl bir aşkla çalıştığımızı yakından gözlemliyor, Türkiye’de hangi metodlarla başarıya ulaştığımızı inceliyorlar” diye konuştu.
 
“Önemli işlere imza attık”
Başkan Toçoğlu, “Taraklı’nın gücünü biliyoruz. Talepleriniz doğrultusunda elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Taraklı’da önemli işlere imza attık. İlçenin merkezinde bulunan meydanı tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde yeniledik. 2 bin 500 metrekarelik alanda yaptığımız çalışmalar neticesinde ferah bir meydan ortaya çıkardık. Asfalt programlarımız çerçevesinde de Taraklı’da ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Taraklı ana caddesi üzerinde asfalt serimi yaptık. Çevre Yolundan Ankara Caddesi’ne, Mahrumlardan Taraklı Termal Yoluna kadar birçok güzergâhı yeni yüzlerine kavuşturduk. Ara sokaklarda da ilçe belediyemizle ortak çalıştık. Yakın bir süre öncede ilçemize hediye edeceğimiz sentetik sahanın ihalesine çıktık. Bu tesisimizi de en kısa süre içerisinde Taraklı’ya kazandıracağız.”
 
“Taraklı’da sağlam altyapı”
Taraklı’da altyapı yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Taraklı’yı sağlam altyapıya kavuşturmak için çıktığımız yolda 4 milyon liralık yatırım yaparak ilçemize yeni bir kanalizasyon hattı inşa ettik. 25 kilometrelik hat ile bölgenin kanalizasyon altyapısını yeniledik. 45 milyonluk projemizin ilk kaynağını attık. 33 mahallemize, yeterli ve kaliteli içmesuyu ulaştırmak amacıyla bölgede yeni bir içmesuyu ağı kuruyoruz. Taraklı'da 12 Mahallemiz, Geyve'de 21 Mahallemiz için toplamda 165 kilometre İçmesuyu Hattı ve 8 İçmesuyu Deposu inşa edeceğiz. Bu yatırımların değeri 45 milyon lira olacak. Böylece 100 yıl boyunca içmesuyu problemi yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

 
“İşler AK Parti ile değişti”
AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Eski günlerimizde birisi akşam yatıyordu sabah kalktığında devalüasyondan dolayı dairesinin fiyatı yarısına inmiş oluyordu. Yerlerde sürünen bir halimiz vardı. Özellikle özgürlükler anlamında çok gerideydik. Şimdi özgürlükler noktasında iyi duruma geldik. Başı kapalı kızlarımız askerlik, vekillik, hâkimlik yapabiliyor. Eskiden köy deyince asfalt imkânsızdı. Ama AK Parti ile işler değişti. Soğuk asfaltı da geçtik sıcak asfalt yapılıyor. Dile kolay Taraklı ve Geyve’ye 45 milyon liralık içmesuyu yatırımı yapılıyor. Suyun sağlık üzerindeki etkilerini bilsek kimse sorun yaşamaz. Türkiye’nin en kaliteli içmesuyunu SASKİ ve Büyükşehir Belediyemiz sunuyor. Tüm değerlerini sitelerinde yayınlıyorlar. Şu anda çok önemli bir süreçteyiz. Vicdansız birisi gelip kazanımlarımızı ortadan kaldırmasın diye bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrası için bir sistem kuruyoruz. Egemenlik yetkisini millete veriyoruz. 16 Nisan’da daha tıkır tıkır işleyen bir sistemle Türkiye’nin yeni ufuklarına doğru yolculuk yapmasını temenni ediyorum.”


 
“İki başlılık sıkıntısı”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Türkiye geçmişte çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Cumhurbaşkanı başbakan ilişkilerinde huzur olmadı. Ecevit ve Sezer arasında büyük sıkıntı oldu. 23 banka battı. Bankalar hortumlandı. DSP anayasa kitapçığı olayından sonra ortadan kalktı ama Ahmet Necdet Sezer’e bir şey olmadı. Bir yere oy ile gelen insanlar önemli. Milletin önüne çıkıp projenizi gösterecek, oyunuzu alacak ve hizmet edeceksiniz. 16 Nisan çok önemli bir süreç. Sakarya’da bir sıkıntı söz konusu değil. Bizim derdimiz yüksek oy almak. Ankara’ya gittiğimiz zaman hizmet isteyince Sakarya kaç oy almış diye bakıyorlar. Biz yüksek oy alırsak gönül rahatlığıyla talepte bulunabiliyoruz. Taraklı bize her zaman gereken desteği veriyor. Muhtarlarımız saygın insanlar. Özellikle muhtarlarımızdan çok çaba bekliyorum” şeklinde konuştu.