Sakarya’daki gençliğin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Sakarya’da giderek artan uyuşturucu kullanımı ve ahlaki çöküntüye dikkat çekildi. Toplantıyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Tuncay Er, her ay ilçe gençlik başkanları ile bir araya geldiklerini ve ilimizdeki gençliğe yönelik sorunlara çözüm aradıklarını belirtti.

Saadet Partisi gençliği olarak ahlaklı ve imanlı bir gençlik yetiştirilmesi için tüm birimleri ile seferber olduklarını ifade eden il gençlik başkanı Tuncay Er, bu minvalde tüm aile büyüklerine seslendi.

Er, “Saadet Partisi Gençliği olarak, Milli Görüş gençliği olarak Sakarya’daki tüm aile büyüklerine sesleniyorum. Evlatlarınızdan razı olabilmeniz için, onların her iki dünyasını da mahmur edebilmeniz için, onları ahlaki ve manevi düsturlar çerçevesinde, ahkam-ı şer’iyye çerçevesinde yetiştirmelisiniz. Bunun en etkili metoduysa evvela kendinizin bu düsturlara hakim olmasıdır. Yukarıda ifade ettiğimiz düsturlara sahip olan bir ailenin evladı zaten onları rol model alarak, kendileri de bu düsturlar çerçevesinde yetişeceklerdir. Peki, yetti mi? Hayır yetmez! Evlatlarınızı yetiştirdikten sonra onların çevrelerini de tesis etmelisiniz. Hepimizin malumu olduğu üzere, müspet manada pek ala şekilde yetiştirilen evlatlar, çevreyle etkileşime girdiğinde çok değişik, çok çirkin huylar ve adetler edinebiliyorlar. Bunun önüne geçebilmenin; evlatlarınızın, yetiştirdiğiniz gibi ahlaki ve manevi çevreler edinebilmelerinin yolu onları Milli Görüş kuruluşlarına teslim etmekten geçer. Peki, ne yapar Milli Görüş kuruluşları? Onları ahlaki ve manevi değerlerine bağlı birer birey olmak için yetiştirir. Onların kişilik ve kimlik gelişimlerini sağlar. Onların gündemden haberdar olmalarını sağlar. Onlara üzerimizde oynanan derin oyunları çözebilmelerini sağlayacak bakış açısı kazandırır. Özetle onları uyanık ve diri Müslüman yapar. Bu minvalde ben inanıyorum ki hiçbir aile evladını milli görüş kuruluşlarına teslim etmek geri durmaz, çünkü bu durum onların Müslüman kimlikleri ile çelişir. Öyleyse Müslüman olan ve dönüşmeden Müslüman kalabilmek için ailece direnen ailelerin kurtuluş reçetesi milli görüş kuruluşlarına teslim olmaktan geçer” dedi.

saadet_partisi_genclik2.jpg