Saadet Partisi Adapazarı İlçe Başkanlığı “Yeniden Büyük Türkiye 2013” konulu konferans düzenledi. Türkiye genelinde tüm teşkilatlar tarafından tertip edilen konferansların Sakarya ayağına, Saadet Partisi Genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek konuşmacı olarak katıldı. "Türkiye'de ve Dünya'da Neler Oluyor" konferansı Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) salonunda yapıldı.

Sakaryalı halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansın selamla konuşmasını Adapazarı İlçe Başkanı Kadir Erdem yaptı. Prof. Dr. Latif Öztek, dünyada Müslümanlara yönelik soykırım olduğunu iddia etti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta hükümetin icraatlarını da eleştiren Prof. Dr. Latif Öztek, medyanın olan bitenler hakkında topluma gerçekleri yansıtmadığını savundu. Prof. Dr. Latif Öztek sunumunda, “Batılı ülkeler güçlerini korumak için Müslümanların topraklarında bulunan petrole göz dikiyorlar. Bugün dünya genelinde Müslümanlara karşı soykırım var. Dünyada akan Müslüman kanı durmuyor. Bunun sebebi de Müslüman toplumların bir sahibinin olmamasıdır. Yani Türkiye’nin İslam birliğini kurmamasıdır. Bu da D-8’i hayata geçirerek olacaktır” dedi.

“Hedefleri Silah Satışı ve BOP…”

Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım ve ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu konferansta, BOP projesini gerçekleştirmek isteyen İsrail’in Ortadoğu’da yaşanan savaşların baş hamisi olduğunu belirten Öztek, “Türkiye hükümeti de buna eşbaşkanlık yaparak gayet güzel destek oluyor. ‘2003’te Irak üçe bölündü. Tunus, Mısır ve Libya Arap baharı yalanıyla kandırılarak, diktatör liderlerden kurtulma hevesine kapıldı. NATO’nun Libya’da ne işi var diyen Başbakan, bombalama harekatına ortaklık etti. Suriye’de her şey iyi iken, ne olduysa Esad’ın ülkemizle arası bozuldu. Saadet savaşa hayır diyor. Bütün bunlar emperyalist ajanların provokasyonuyla yaşanıyor. Esad’ın arkasında Çin ve Rusya, Muhaliflerin ise ABD, İngiltere ve AB var. Bunlar BM Güvenlik konseyini oluşturan devletler. Ama savaş daha da büyüsün diye silah satarak, milyar dolarlar kazanıyor bu devletler. ABD 85 milyar dolar, Rusya ise 13 milyar dolar para kazanmış. Bu savaşın bitmesi için İslam ülkelerinin bir araya gelmesi lazım” diye dünyada neler oluyor sorusuna cevap verdi.