Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, 02 Aralık 2012 Pazar Saat 12:00’de “Yeni Bir Dünya’ya Çağrı” Mitingine Sakarya’dan da yoğun katılımın olacağını ve Kadıköy’e otobüs kaldıracaklarını açıkladı.

Saadet Partisi Sakarya İl yönetim kurulunun düzenli olarak yaptığı haftalık toplantıda, partisinin 02 Aralık Pazar günü Kadıköy’de düzenleyeceği mitinge katılım çalışmalarını gözden geçirdiklerini bildiren İl Başkanı Eyüp Yıldırım, toplantının içeriği hakkında bilgiler verdi.
 

İstanbul il başkanlığı tarafından düzenlenecek mitinge tüm ilçe teşkilatlarının katılacağını anlatan Yıldırım; “Mitinge Sakarya il teşkilatı olarak bizlerde katılıyoruz. Bununla ilgili 16 ilçemizde gerekli hazırlıkları başlattık ve her ilçeden katılım ile ilgili otobüs kaldırılacak” dedi ve tüm Sakaryalı halkın bu mitinge duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yıldırım; “Dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa sıkıntı yaşayan coğrafyalar hep İslam coğrafyası maalesef. Birleşmiş Milletler sadece batının, emperyalizmin ve ırkçı siyonizmin çıkarlarını gözetmektedir. Gözümüzün önünde zulümlere dur demek için yeni bir adil dünyanın bir an evvel kurulması gereklidir” şeklinde konuştu.

Mazlumun sesi olmak adına Pazar günü Kadıköy meydanında olmak gerektiğini tekrarlayan İl Başkanı Yıldırım, “Gazze’deki – Filistin’deki bebek katillerine hesap sormak adına Ortadoğu’yu kan ve gözyaşına boğan Siyonistlere dur demek adına; Arakan’da soykırıma tabi tutulan kardeşlerimize umut olmak için; Kaşmir’de, Çeçenistan’da, Somali’de, Suriye’de ve dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayan katledilen kardeşlerimize yalnız olmadıklarını duyurmak ve onlarla kalplerimizin bir attığını ilan etmek adına ve adil bir dünya kurulması için, Bangladeş’de Cemaati İslam mensuplara uygulanan zulüm artık sayılmaz boyutlara ulaştı. 92 yaşında bir lider ve 5 kişi hakkında idam kararı alındı. Bu karar bir hukuk cinayetidir. Banglageşli kardeşlerimizin yanındayız ve bütün dünyaya ilan ediyoruz. Bu karar geri alınıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.