Saadet Partisi Genel merkezi tarafından 16 - 18 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan “Halkla Kucaklaşma Programı” Sakarya’da başladı. Programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek de katıldı.

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin önemine değinin Öztek, “Her seçim önemli ama bu seçim daha da önemli. Saadet Partisi bu seçimlere verdiği önem sebebiyle şimdiden halkla buluşmaya başlamıştır” dedi.

Ülkedeki en önemli sıcak konunun dört eski bakanın TBMM Soruşturma komisyonu tarafından Yüce Divana gönderilmemesi kararının önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olması olduğunu belirten Öztek, “Burada yapılması gereken en ufak bir şüpheye mahal bırakmadan bu dört eski bakanın Yüce Divana, yani Anayasa Mahkemesinin huzuruna çıkarılmasıdır. Eğer suçlu değillerse yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanma mecburiyeti vardır. Bu süreç yaşanmayacak olursa şüpheler devam edecek ve toplum vicdanında bir leke olarak kalacaktır” diye konuştu.

sp_toplanti2.jpg

Fransa’nın Paris şehrinde meydana gelen saldırıyı da kınayan Öztek, “Bu saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştirenler de ölü ele geçirildi. Biz Saadet Partisi olarak bu tür saldırıları hiçbir zaman tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin sağ olarak ele geçirilmesi gerekiyordu. Perde arkasında kimlerin olduğu mutlaka ortaya çıkarılmalıydı. Bu yapılmamıştır. Bu olayı hemen batı 'Müslümanlar yaptı' diyerek şekillendirdi. Bunların sağ olarak ele geçirilmesi adalete teslim edilmesi ve gerekli cezaların verilmesi gerekliydi” dedi.

sp_toplanti3.jpg