Açıklamada, “Hükümet 6-7 Ekim olayları bağlamında İç Güvenlik Paketi adı altında bir dizi yeni polisiye önlemler almak istemektedir” diyerek söze başlanılan açıklamada; “Anlaşılan o ki; Gezi, Soma ve Kobani olaylarında halkın güvenliği açısından çok kötü bir sınav veren hükümet kendi beceriksizliğini çıkarmak istediği bu kanunlarla örtmek istemektedir. Hükümet, öncelikli olarak halkın güvenliğini teminden sorumludur; ancak süregelen uygulamalar gösteriyor ki AK Parti hükümeti milletin güvenliğinden daha ziyade kendi güvenliğini önceliyor ve bu yönde çalışmalar yürütüyor. Bu da “yeni Türkiye” kavramının söylemden öteye geçemediğini ve AK Parti’nin Türkiye’ye hakim eski siyasetin bir parçası olmaktan kurtulamadığını göstermektedir” denildi.

“Yaşama hakkını gasp manası taşımaktadır”

“İnsanların doğuştan gelen temel hakları vardır; bunlar güvenli şekilde yaşama, mülkiyet, inanç, akıl ve neslin korunması haklarıdır” denilen açıklamada “Meclis’e sevk edilmesi beklenen İç Güvenlik Paketi mevcut haliyle hiç şüphe yok ki en başta güvenli şekilde yaşama hakkını gasp anlamı taşımaktadır. Hükümet kendi güvenliği için milletimizin güvenliğini tehlikeye atıyor ve bu da insanlarımızda tedirginliğe yol açıyor. Kanun devleti olmakla hukuk devleti olmak aynı şeyler değildir. Kanun devleti, kendi hükmetme yetkisini güvence altına almak ve bunu sağlamlaştırmak için tedbirler alırken, hukuk devleti, milletin adil ve güvenli bir ortamda yaşaması yönünde tedbirler alır. AK Parti hükümeti Türkiye’yi bir polis devleti olma yoluna hızla sürüklemektedir. Getirilmek istenen düzenlemelerle isterseniz 77 milyonun başına bir polis dikin yine fayda vermez” denilerek hükümetin iç güvenlik paketinin eleştirildiği açıklamada AK Parti hükümetinin şimdiye kadar yaptıkları, sınava giren bir öğrencinin soruyu yanlış anlayıp sayfalar dolusu cevap vermesine benzemektedir” ifadelerine yer verildi.

 “Hükümet ne yazık ki ülke meselelerini yanlış anlıyor ve bunun için de getirdiği çözümler milletimiz lehine bir çözüm olamıyor” denilen il başkanlığı açıklamasında “İnsanlarımız zaten sokakta yürürken kendilerini güvende hissetmiyor, çocuğunu okula gönderirken bile endişe içinde. Onun için Saadet Partisi diyor ki ‘Önce ahlak ve maneviyat’ İşte o zaman her kalpte bir polis kendiliğinden teşekkül eder” denilerek açıklamaya son verildi.