Kadın Kolları Genel Merkez Eğitim Başkanı Beytiye Ekinci ile Planlama Koordinasyon Başkanı Gülay Ayvazoğlu’nun katıldığı il divan toplantısında ilçe başkanlarının raporlarının sunumunun ardından genel seçim çalışmaları kapsamında yapılacak faaliyetler ele alındı.

Toplantı sonunda yönetim kurulu üyelerine bir konuşma yapan genel merkez kadın kolları eğitim başkanı Beytiye Ekinci; “Ülkemiz ve dünya adına muhasebe yapmamız gerekir. 2014 yılı için dünya ve ülkemizde huzur, barış hakim diyebilseydik. Tam tersine 2014 yılından kalan tek şey sömürü, savaş, çatışma, kavga, kan ve gözyaşı” dedi.

“Başımızı nereye çevirsek bir yangın var” diyen Ekinci; “Kulağımızı nereye kabartırsak binlerce mazlumun feryadı duyuluyor. Şu anda dünyanın 80 ayrı bölgesinde İslam coğrafyası başta olmak üzere iç savaş çatışma ve kaos hakim. Oysa bu dünyada herkese yetecek yer de var nimette, var ancak adil bir düzen yok. Saadet Partisi olarak bizler modern kölelik düzeni dediğimiz bu düzene karşıyız” diye konuştu.

sp_kadin_kollari_divan2.jpg

Tüm bu sebeplerden ötürü yeni bir dünya düzeni kuracağız dediklerini beyan eden Ekinci sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Zulme ve sömürüye karşıyız. Daha fazla silah satmak için, daha fazla çatışma çıkaran düzene karşıyız. Bir damla petrol için, bin damla kan akıtmaktan çekinmeyen sisteme karşıyız. Saadet Partisi olarak hak ve adalet merkezi adil bir dünyanın kurulması için mücadele ediyoruz. Çünkü bizim temelimiz sevgidir, barıştır, kardeşliktir. Bu yüzden dünyada savaş değil barış, çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil hakça paylaşım, baskı ve zulüm değil demokrasi ve insan hakları olacak. Biz bunu gerçekleştirebiliriz. Çünkü biz insana, topluma, hayata bakışımızı belirleyen en temel unsurumuzu inancımız gereği yüzyıllarca barış ve huzuru hakim kılmış medeniyetin insanlarıyız. Adil bir dünya’ ya ulaşmak için kuvvete değil hakka dayalı; Adil bir uluslararası bir düzenin kurulması gerektiğine inanıyoruz.”