AK Parti’ye oy verenlere çağrı

Yıldırım, yaptığı açıklamada AK Parti’ye oy vermesine rağmen kafasında derin düşünceler olan vatandaşların oylarına talip olduklarını belirterek, “Bu faizci düzen canınıza tak etti biliyoruz. Çözüm süreci başladığında neyin başladığını, bittiğinde de neyin bittiğini bilmeyenlerden bıktınız biliyoruz. Bugün düşman olduklarını iddia ettikleri, bir kısım yapılara 12 Yıl boyunca ne istedilerse verip, sonra aldatıldık diyenlerden bıktınız biliyoruz. Ergenekon ve Balyoz operasyonuyla vesayeti kaldırıyoruz deyip sonra Milli Orduya kumpas kurulmuş aldatıldık diyenlerden bıktınız biliyoruz. Suriye, Libya, Mısır politikalarında ne dediğini, ne yaptığını ve ne yapacağını bilmeyenlerden bıktınız biliyoruz?” dedi.

“Oylar bölünmesin”

Açıklamasını sürdüren Yıldırım, “Türkiye'yi tüketim toplumu haline getirip, milletimizi vahşi kapitalizmin açık pazarı haline getirenlerden bıktınız biliyoruz? Soma'da acılı insanların üzerine yürüyecek kadar kibre kapılmış, egoları patlamış kişilerden acı duyduğunuzu biliyoruz.  Nasıl olsa ne yaparsak yapalım bize oy veriyorlar diyen, tepeden bakmayı benimsemiş, lüks içinde yaşayan bu insanları sırtınızda taşımaktan yorulduğunuzu biliyoruz. O zaman ‘oylar bölünmesin' diye AK Parti'ye oy vermeyi bırakın. Oylar bölünmesin diyorsanız oyunuzu Saadet'e verin” diye konuştu.

“70 bin oyla bir milletvekili”

2010 yılında Anayasa’da yapılan bir değişiklikle bireysel başvuru hakkının getirildiğini hatırlatan Yıldırım, “Anayasa’nın 148. maddesinin 3. fıkrasında ‘Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir. Başvuruda bulunabilmek için olağan kanun yollarının tüketilmiş olması şarttır.’ Denilmektedir. Bu da Saadet Partisi’nin Sakarya’dan alacağı 70 bin oyla, bir milletvekili çıkarmasının yolunu açacaktır” diye konuştu.

 

“Anayasa’da yüzde 10 barajı yok”

Bunu ayrıntıları ile açıklayan Yıldırım, “Diyelim ki Sakarya’da 70 bin oy aldık. Ama partimiz yüzde 10 barajını geçemedi. Ve bizden daha az oy alan bir parti, ülke genelinde yüzde 10 barajını geçtiği için 65 bin oy ile bir milletvekili çıkardı. Bireysel başvuru için bir tek oyun fazla olması bile yeterlidir. Bu durumda 70 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek kadar açıktır. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından (tıpkı Ergenekon ve Balyoz davalarında olduğu gibi) bir hak ihlalinin olup olmadığını tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır. Üstelik Anayasa’da yüzde 10 gibi bir baraj da yoktur” diye konuştu.

 

“Geçmişte de yaşandı”

Geçmişte Anayasa Hükümetine göre Mesut Yılmaz Hükümeti yerine, REFAH-YOL Hükümetini kurduklarını da hatırlatan Yıldırım, “O tarihte Mesut Yılmaz Hükümeti’nin Meclis’te güven oylaması sırasında Anayasa’nın Hükümlerine aykırı bir karar ile Hükümet kurduğunu hatırlarsınız. Partimizin itirazı ile Anayasa Mahkemesi bunu ortadan kaldırmıştır. Ardından yaşanan gelişmelerle Refah-Yol Hükümeti kurulmuştur” dedi.