Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından verimli olmadığı için kapatılma kararı alınan Akyazı ve Karasu ilçelerindeki yurtlar için devreye girerek Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er ile görüşen AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Akyazı ve Karasu ilçelerimize Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından ilgili alanlar üzerine bölümler kurulacağını ve yurtların kapatılmaması gerektiğini Sayın Genel Müdürümüze ilettik. Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle Bakanlığımız ilgili yurtlar için kapatılma kararı almıştı. Görüşmemiz neticesinde her iki ilçemizdeki yurtların yüzde 50’lik öğrenci kapasitesine ulaşması durumunda kapatılmayacağı kararı alınacak. Konuya duyduğu yakın ilgiden dolayı Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya’nın sağlık alanındaki eksiklikleri ve yatırımlar konusunda Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir ile görüşen Başkan Tever, “Bin yataklı şehir hastanesi, 250 yataklı kadın doğum hastanesi, şehrimizdeki uzman hekim eksikliği, yeni kurulacak ve tadilata gidilmesi gereken aile sağlık merkezleri gibi ilimizi yakından ilgilendiren birçok konuda Sayın Bakanımızla görüştük. İlçe devlet hastanelerimizde birçok branşta ciddi sıkıntıların olduğunu, ilçe hastanelerin uzman hekim açığı nedeniyle istenilen kapasiteye ulaşamadığını etraflıca Sayın Bakanımızla konuştuk ve değerlendirdik. Çözüm noktasında uzman tabip kadro sayımızın artacağını ve şehir olarak atamalarda ayrıcalık tanınacağını Sayın Bakanımız müjdelediler. Sağlık alanında önümüzdeki günlerde inşallah şehir olarak çok güzel haberler alacağız” dedi.

Bakanlık görüşmelerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde teşkilat çalışmalarıyla ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulunan Tever, Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile bir araya geldi.