15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye’de ki canla başla mücadelenin sürdüğü esnada Amerika’da olan AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tuncer de, Pensilvanya’da ki FETÖ örgütünün karargahı olan çiftliğe yüzlerce Türkiye sevdalısıyla birlikte dayandı.

Tuncer, terörist darbecilere karşı tepkisini dile getirdiği ve milli iradenin yanında olduğunu gösteren mitingi organize etti. FETÖ’yü vermeyerek, örtülü bir şekilde arkasında durduğunu gözler önüne seren Amerika gibi bir ülkede, FETÖ’cülerin asıl karargahı önüne dayanarak burada bir basın açıklaması düzenleyen Tuncer, Türkiye sevdalısı insanları örgütleyerek darbecileri lanetledi.

Bu anlamda Sakaryalı olan Mustafa Tuncer’in bilinmeyen ve ortaya çıkan yönü, Sakaryalıların gurur kaynağı oldu. Bununla da yetinmeyen Tuncer ayrıca, darbe girişiminin ilk saatlerinde onlarca Türkiye kökenli STK’nın olduğu ABD’de; darbeyi kınayarak, lanetleyen ve milli iradenin sahiplenilmesi gerektiğini bütün dünyaya deklare eden ilk resmi açıklamayı yapan Türkiye kökenli STK olan ve Sakarya AK Parti Milletvekilliği Aday Adaylığı için ara verdiği MÜSİAD ABD’nin başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Mustafa Tuncer’in, FETÖ yapılanmasının çok ciddi anlamda örgütlendiği ABD’de, FETÖ’nün kapısına dayanarak hakikatleri haykırması Sakaryalıların dikkatinden kaçmayarak gün yüzüne çıktı. Tuncer ayrıca, aynı hafta içerisinde Beyaz Saray önünde yaptığı protesto mitingi ile Amerikan hükümetini, Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmeye davet etmişti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından batı medyasındaki ikiyüzlülüğü deşifre eden “July 15th Western Media” isimli bir de kitap yayımlayan aday adayı Tuncer, katıldığı bir TV programında, “Memleketimizde kardeşlerimiz, bacılarımız, genç arkadaşlarımız, amcalarımız, dedelerimiz 15 Temmuz şanlı direnişini Türkiye’de gerçekleştirirlerken; Dünya’nın dört bir tarafında Almanya’da, Fransa’da, Amerika’da bizler de aynı hassasiyetle memleketimizin 2002’den beri Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın önderliğinde yakaladığı ruhu yaşatabilmek için, FETÖ yapılanmasının inine dayandık.  Protestolarımız esnasında darbeciler hesap verecek, bu memleket milli iradeden vazgeçmeyecek diye haykırdık. Yine aynı şekilde Beyaz Saray’ın önünde ABD’nin seçilmiş yönetimine Amerikan Türk toplumu verdiği vergiler ile ne terör örgütü FETÖ’yü destekleyin, ne de PKK’nın uzantısı olan YPG’yi destekleyin çağrısında bulunan eylem yaptık” dedi.