AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Sapanca’da gerçekleştirilen kahvaltı programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Sapanca İlçe Kadın Kollarının üyeleri katıldı.


“Ülkenin kaderini kadınların dik duruşu değiştirdi”
Programda selamlama konuşmasını yapan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “Çok değerli hanımefendiler, dün ve bugün bizleri yalnız bırakmadığınız  gibi inşallah yarın da bizi yalnız bırakmayacaksınız. Biz de sizlerin kardeşi olma bilinciyle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu millet bir gecede ülkenin kaderini değiştirdiyse kadınların dik duruşundandır. Sizlerin duasıyla 16 Nisan’da 100 yıllık plan, düşünceyi ve fitneyi ortadan kalkacak” dedi.



“Cumhurbaşkanımıza Evet hediyesi vereceğiz”
Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer’in ardından konuşan AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Cumhurbaşkanımız geldiğinde baktım herkes kendisine hediye veriyor. Ben de yanına gittim ve dedim ki; ‘Sayın Cumhurbaşkanım herkes size hediye verdi, biz de davanın Ak kadınları olarak 16 Nisan'da güzel bir evet hediyesi vereceğiz.’ 2002'ye kadar kadınlarımızın sadece seçme ve seçilme hakkı vardı. AK Parti iktidarlarımız kadınlara birçok pozitif ayrıcalık tanıdı. Vatanı korumak için, birlik ve beraberliğimiz için kapı kapı gezeceğiz. Her gün bir komşumuza gidip kahvemizi yudumlarken yeni sistemi anlatacağız. Biz kadınlar beşik de sallarız, dünyayı da” ifadelerini kullandı.



“Kazandığımız değerler perçinlenecek”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, seçim yükünün kadınların üzerinde olduğunu belirterek, “Bu halk oylaması vesilesiyle yeniden araziye çıktık. Her zaman olduğu gibi yük kadınlarımızın omuzlarında. Biz de sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Uzun yıllardır çabalayıp kazandığımız değerleri perçinlemenin zamanı geldi. 16 Nisan'da Evet diyerek bunu perçinlemiş olacağız. Yeni sistemi Belediye Başkanlığı gibi düşünebiliriz. Kimi seçiyorsak ertesi gün hükümet kurulup işine başlayacak. Koalisyon derdimiz artık yok” şeklinde konuştu.


“16 Nisan gönül coğrafyamız için bir umut olacak”
Referandumun Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen de yaptığı konuşmada, “Türkiye çok önemli bir fırsat yakalamıştır. Bu fırsatı inşallah çok iyi değerlendireceğiz. Bunun için çok ciddiye alalım, çok çaba gösterelim ve bu çaba sonucunda 17 Nisan'da Türkiye'yi daha aydınlık, daha güçlü yarınlara taşıyalım. Gayretiniz bizleri başarıya ulaştıracak. Biz daima halka inandık, halka güvendik ve hiç mahcup olmadık. İnşallah bu referandumda da mahcup olmayacağız. 16 Nisan bütün gönül coğrafyamız için bir umut olacaktır” ifadelerini kullandı.


“Seviyoruz hemşerim!”
Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sakarya programında kadınlar ile bir araya geldiğini hatırlatan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “İnanın ana muhalefet partisi Sakarya'da kadınlarla program yaptığında bu kalabalık yoktu. Düşünebiliyor musunuz, bir genel başkan geldi ve muhalefetin kadınları bir Sapanca kadar olamadı. Sapanca'nın AK Kadınlarına gönülden teşekkür ediyorum. 16 Mart'ta Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız miting BBC'ye çıktı. Orada diyor ki ‘Meydanda izdiham vardı, bu ne biçim sevgi?’ Seviyoruz hemşerim, biz Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyoruz. Aynı muhabir bir köşe yazısı yazdı Erdoğan'ın kalesi Sakarya diye. Artık Sakarya'mız sadece ülkede değil dünyada da Erdoğan sevgisiyle adından söz ettiriyor” şeklinde konuştu.



“Söz verdik; hedef en az yüzde 75”
AK Parti’nin Sakarya olarak hedefinin en az yüzde 75 olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Çıktığımız her seçimde en ön safta olan kadınlarımız. Her seçimde aynı heyecan var. Ama bu sefer kadınlarımız daha istekli. Bu referandumda hayırcılara karşı darbeyi kadınlar yapacaktır. Sakarya olarak 15 Temmuz’da tarihe not düştük. Şimdi de bu referandumda tarihe not düşeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimizden giderken ‘Buradan beklentimiz çok yüksek. Sizi saniye saniye takip edeceğim. Öyle başka iller gibi yüzde 50-60 beklemiyorum’ dedi biz de sizlere güvenerek en az 75 olacağının sözü verdik” dedi. 
Program sonunda referandum müzikleriyle coşkulu anlar yaşanırken İl Başkanı Kılıç, Milletvekili İsen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu da müziklere eşlik ederek kalabalığın coşkusunu paylaştı.