Programa, Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Ak Parti Sakarya Milletvekili  Ali İhsan Yavuz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, teşkilat mensupları ve sandık görevlileri katıldı.
 

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik yaptığı konuşmada, “Teşkilatımız tüm kademeleriyle, ilçemizin her noktasında Halk Oylamasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 40 gündür sahadayız, seçime on günlük bir zaman kaldı. Bu zaman zarfında seçim çalışmalarımızı daha verimli kullanarak, 16 Nisan’da Evet oylarının olabildiğince yüksek çıkması için çalışacağız. Tüm sandık görevlilerimizden ve vatandaşlarımızdan oylarına, sandıklarına sahip çıkmalarını rica ediyorum” dedi.
 
Milletvekili Ali İhsan Yavuz da, “Serdivan İlçe Teşkilatı’nın gayretli ve disiplinli çalışması gözden kaçmıyor. Bu çalışmaların karşılığı inşallah 16 Nisan’da sandıklara yansıyacak, Serdivan, Sakarya ve tüm Türkiye bu çalışmaların karşılığını alacaktır” diye konuştu.


 
Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin ise konuşmasında, “Görüyorum ki Serdivan ve Sakarya, referanduma iyi hazırlanmış. 16 Nisan akşamı yükselen evet sesleri, yeni bir çağın açılmasına vesile olacak. Özellikle sandık görevlilerimizden, sandıkların kurulması ve oy kullanma sürecinden oy pusulalarının Seçim Kuruluna teslimine kadar, tüm aşamalarında sandıklarına sıkı sıkıya sahip çıkmalarını rica ediyorum” dedi.
 
Katılımcılara Ak Parti Genel Merkez Seçim İşlerinin, Halk Oylamasında Sandık Görevlileri ve Gözlemcilerinin görev ve sorumluluklarına yönelik uyarıların yapıldığı, vatandaşların nasıl oy kullanması gerektiğini anlatan animasyon filmi izletildi. Program,  Eğitim Koordinatörü Cafer Güler’in katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.