Geniş katılımın olduğu kongre toplantısına; AK Parti MKYK Üyesi Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Kümbet, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

"Kadın her görevde en öndedir"

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle başlayan AK Parti Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya; "Siyasi hikayemdeki başarımın sırrı, kadınları siyasetle buluşturmam, diyen bir parti liderinin yolundan ilerlemek bizler için en büyük onurdur. Kadınların siyasetteki yerini anlatmak oldukça zor olsa gerek. Çünkü kadın her görevde en öndedir” diye konuştu.

"Milletimiz için çalışan ekibiz"

2009 yılından beri AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı'yla birlikte uyum içerisinde hareket ettiklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; "İlçesi için, milleti için, partisi için gece gündüz çalışan bir ekiple beraberiz. Bugüne kadar hamdolsun hiç mahcup olmadık. Hiç yüzümüz kızarmadı. Milletimiz sayesinde yerelde ve genelde iktidarız. Milletimiz bu ülkenin geleceğini dizayn etmek, daha güzel projeler üretmek için bize görev verdi. Biz de vatandaşlarımızı mahcup etmeden, onların yüzünü öne düşürmeden görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, teşkilatımızın ve milletimizin sayesinde buralarda olduğumuzu unutmamamız gerekir" dedi.

"Yeni bir tarih yazacağız"

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken ise AK Parti Teşkilatı'nın en önemli kademelerinden birisinin de kadın kolları olduğunu belirterek; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere duyduğu güven ile sizler siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller üstleniyorsunuz. Allah’ın izniyle çıkmış olduğumuz bu yolda tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte 2019 seçimlerinde yeni bir tarih yazacağız" şeklinde konuştu.

"Gönülleri fethetmeye hazırız"

Türk kadınının tarihteki kahramanlıklarına dikkat çeken AK Parti Sakarya Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu da; "Kurtuluş Savaşı'mızda Nene Hatunlarımız, Fatma Analarımız vardı. Biz de burada savaşıyoruz. Bizler korkmadığımızı 15 Temmuz’da gösterdik. 2019 seçimleri çetin diyorlar, değil. Biz gönülleri fethetmeye hazırız. Kapıları çalacağız, gönüllere gireceğiz. Cenaze bizden sorulur, doğum bizden sorulur, askerlik bizden sorulur buna hazırız. Sizler bizim can damarımızsınız. İnşallah sizlerle birlikte kapı kapı dolaşarak davamızı anlatacağız" ifadelerini kullandı.

"Siyasette üç boyut vardır"

AK Parti’nin bütün hizmetlerinin temelinde samimiyetin yer aldığını ifade eden AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç; "Bizim bütün muhabbetlerimizin temelinde yer alan samimiyetimiz var. Hani sinema izlerken 3 boyuttan söz ederler ya. Siyasette de 3 boyut vardır. Bu boyutun bir tanesi manevidir, bir tanesi hukukidir, bir tanesi de vicdanidir. Bütün çalışmalarımızda bunlar görülür. Siyasette unutmamak gerekir. Bugüne kadar bu millete zulüm edenleri de unutmayacağız, bu davada milletimize hizmet edenleri, katkı sağlayanları da unutmayacağız" diye konuştu.

"Reformlar hayata geçirdik"

Kongreleri teşkilatın yenilendiği, daha güçlü bir şeklide yola devam ettiği süreçler olarak tanımlayan AK Parti MKYK Üyesi Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu; "Eğitimden ekonomiye insanımızın ayağına pranga olan ne varsa hepsinde iyi reformlar hayata geçirdik. Bu sayede Türkiye büyüdü, üzerindeki ölü toprağı üzerinden attı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğundan gurur duyan vatandaşlar olduk. Biliyoruz ki bu mücadele devam ederken işte bütün bu imkânları kazandıklarımızı, nereden nereye geldiğimizi asla aklımızdan çıkarmayacağız" dedi.

"Onların milletin derdiyle alakası yok"

Gelişen ve değişen Türkiye'ye rağmen birileri tarafından yeni tezgahlar, yeni kumpaslar kurulmaya çalışıldığını ifade eden Uncuoğlu, "Bugün milletin aklını karartmaya, milletin zihnine şüphe düşürmeye devam etmekteler. Milletimizin sandıkta sağduyuyla karar vermesini engellemek için her türlü kumpası, her türlü algı operasyonunu küresel güçlerle beraber hayata geçiriyorlar. Neden? Çünkü onların başvuracağı yegâne yöntem budur. Çünkü onların milletin derdiyle alakası yok" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Şehime Kaya yeniden AK Parti Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'na seçildi.